jueves, 11 de septiembre de 2014

es regula l’aplicació del Programa Eurodissea a la Comunitat Valenciana.

1. Objecte. Esta orde té per objecte establir les relacions de la Comunitat Valenciana amb les altres regions europees adherides al programa, regular les condicions de participació dels jóvens valencians que desitgen realitzar una pràctica professional en una altra regió, dels jóvens estrangers que arriben a la nostra Comunitat, així com de les empreses i entitats valencianes que els acullen.
2. Objectius. 1. El Programa Eurodissea es basa en la cooperació interregional. Les regions fomenten el desenrotllament econòmic, social i cultural dels seus territoris, promovent la mobilitat professional dels jóvens i la internacionalització del capital humà i del teixit econòmic de les regions i impulsen l’intercanvi cultural.
2. Des d’esta perspectiva, els seus objectius són:
• Donar als jóvens europeus qualificats, que tinguen entre 18 i 30 anys i que residisquen en les regions actives del programa, l’oportunitat de fer unes pràctiques professionals, de tres a set mesos, en una empresa o en una institució estrangera
• Promoure la transició dels jóvens al mercat laboral
• Donar als jóvens l’oportunitat d’ampliar els seus horitzons culturals i professionals
• Combatre la desocupació entre els jóvens i gestionar eficaçment els recursos humans
• Fer els jóvens ambaixadors de les seues regions d’origen
3. Principis. Els principis que regixen les relacions entre les regions del Programa Eurodissea són:
) Autonomia. Cada regió és lliure de definir uns mètodes de gestió del Programa, sempre que estos mètodes respecten les regles fonamentals establides en els textos fundadors. La regió és lliure de triar els criteris de finançament, i pot sol·licitar fons europeus per a finançar el sistema.
) Reciprocitat. Cada regió finança els jóvens en pràctiques que rep i es compromet a enviar els seus jóvens en pràctiques a altres regions europees. Cada regió enviarà a altres regions aproximadament el mateix nombre de jóvens que rep de les altres.
) Treball en xarxa. Eurodissea recolza en una xarxa de col·laboracions establides entre les regions, per a l’intercanvi d’experiències, la posada en comú de les pràctiques i la cooperació interregional.
5. Requisits dels participants. Per a participar en el programa d’intercanvi i accedir a una pràctica professional en l’estranger, hauran de tindre els requisits següents:
) Haver nascut o estar empadronat a la Comunitat Valenciana, almenys els últims tres anys i tindre la nacionalitat espanyola o d’algun dels països europeus actius en el Programa Eurodissea.
) Tindre una edat compresa entre els 18 i 30 anys (ambdós inclosos)
) Posseir una qualificació professional
) Tindre un coneixement bàsic d’un idioma europeu.
) Estar inscrit com a demandant d’ocupació
6. Sol·licituds, documentació i termini. 1. La sol·licitud, degudament omplida en el model normalitzat disponible en l’adreça d’internet ‹ www.gva.es/eurodissea ›, es presentarà en el registre d’entrada de la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública o en qualsevol de les formes establides en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, junt amb la documentació següent:
) Certificat d’empadronament a la Comunitat Valenciana
) Fotocòpia del document nacional d’identitat
) Currículum en espanyol (en model Europass)
) Documentació acreditativa de la qualificació professional
) Certificació acreditativa d’inscripció com a demandant d’ocupació
) Certificat mèdic oficial
) Una fotografia mida de carnet
2. La sol·licitud podrà ser presentada en qualsevol moment de l’any, i té una validesa d’un any natural des de la data de presentació en el registre d’entrada. Si passat un any l’interessat no manifesta interés a mantindre la seua candidatura, la sol·licitud serà arxivada.
7. Procés de selecció. 1. Les sol·licituds presentades s’integraran en una borsa de candidats que la Comunitat Valenciana proposarà a les diferents regions en funció de les ofertes de pràctiques de les dites regions, concordants amb la qualificació del sol·licitant. El Servici del Fons Social Europeu i Cooperació Territorial Europea (Servici del FSEiCTE) podrà demanar als candidats l’acreditació o ampliació de les informacions que continga la sol·licitud de participació.
2. D’acord amb les ofertes publicades per les altres regions, el Servici del FSEiCTE convocarà els candidats amb el perfil adequat, per orde d’antiguitat en la data de registre d’entrada de la sol·licitud, per a la realització d’una entrevista personal i per a omplir el dossier de candidatura en la web oficial ‹ www.eurodyssee.eu › . Després de la comprovació del compliment dels requisits de participació i la idoneïtat del candidat, el Servici del FSEiCTE validarà i enviarà el dossier juntament amb el currículum a la regió d’acollida a través de la intranet de la web oficial.
3. La selecció final la realitzarà la regió d’acollida juntament amb l’empresa que oferix la pràctica, que podrà fer una entrevista telefònica o emprar els mitjans que considere necessaris per a comprovar l’adequació del candidat per al lloc oferit, el nivell d’idiomes i la resta d’informacions aportades pels candidats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia