viernes, 13 de enero de 2012

ajudes destinades a la realització de projectes dirigits a la integració social de persones immigrants per a l’exercici 2012

Conselleria de Justícia i Benestar Social. ORDE 19/2011, de 28 de desembre, de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, per la qual es regulen i convoquen ajudes destinades a la realització de projectes dirigits a la integració social de persones immigrants per a l’exercici 2012. [2012/192]
ORDEN 19/2011, de 28 de diciembre, de la Conselleria de Justicia y Bienestar Social, por la que se regulan y convocan ayudas destinadas a la realización de proyectos dirigidos a la integración social de personas inmigrantes para el ejercicio 2012. [2012/192]
La Conselleria de Justícia i Benestar Social, dins dels límits pressupostaris aprovats per a l’esmentat fi, concedirà ajudes a entitats privades sense ànim de lucre per a la realització de projectes dirigits a la integració social de persones immigrants en l’exercici 2012, emmarcats en algun dels programes següents:
A.1 Acollida integral, incloent-hi allotjament i manutenció
A.2 Primera acollida i acompanyament, inserció sociolaboral i mediació intercultural.
A.3
Intervenció social amb població immigrant a través d’un sistema de treball en xarxa.

S’aproven les bases per les quals es regix esta convocatòria, incloses com annex I de la present orde, el model de sol·licitud, inclòs com annex II, i la resta d’annexos.
ANNEX I
Bases de la convocatòria d’ajudes destinades a la realització de projectes dirigits a la integració social de persones immigrants per a l’exercici 2012
Primera. Objecte.- L’objecte de les ajudes atorgades a l’empara d’esta orde és contribuir al finançament dels gastos corrents derivats de la realització de projectes d’integració social de persones immigrants.
Segona. Naturalesa de les ajudes.- Les ajudes previstes en la present orde tindran la naturalesa jurídica de subvencions públiques i aniran destinades al finançament total o parcial de les accions que es realitzen a l’empara d’esta.
Tercera. Entitats beneficiàries.- 1. Podran sol·licitar les ajudes previstes en esta orde aquelles entitats privades sense ànim de lucre que complisquen els requisits següents:
a) Realitzar les activitats objecte d’esta convocatòria a la Comunitat Valenciana.
b) Estar legalment constituïdes i inscrites en el registre administratiu que en funció de la seua naturalesa jurídica li corresponga.
c) Presentar un projecte enquadrat en algun dels programes assenyalats en l’apartat 2 de la base primera d’esta convocatòria.
...
2. No podran obtindre la condició de beneficiaris d’estes subvencions i, per tant, quedaran excloses de la convocatòria, aquelles entitats per a les quals s’haja previst, en l’annex de transferències corrents del programa 313.50 “Integració de la Immigració” de la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2012, una subvenció nominativa per al seu sosteniment o el desenrotllament de programes dirigits a persones immigrants. No obstant això, podran ser eximides d’este criteri d’exclusió les entitats següents:
a) Aquelles amb què la Conselleria de Justícia i Benestar Social subscriga convenis de col·laboració per al finançament d’actuacions d’acollida i integració de persones immigrants basant-se en els crèdits assignats a la Comunitat Valenciana pel Ministeri de Treball i Immigració per a la gestió del Fons de Suport a l’Acollida i la Integració d’Immigrants i al Reforç Educatiu 2012, quan les esmentades entitats participen per mitjà de la presentació de projectes emmarcats en el programa A.3 descrit en la base quinta d’esta convocatòria, sempre que
l’objecte d’estos projectes diferisca del finançat a través dels esmentats convenis.
b) Aquelles que disposen d’assignació nominativa en el referit programa pressupostari per al desenrotllament del Programa de Comprensió de la Societat Valenciana Escoles d’Acollida.
c) Aquelles que disposen d’assignació nominativa en el referit programa pressupostari per al desenrotllament del Programa de Microcrèdits d’Immigració.
Quinta. Programes subvencionables.- 1. Podran ser objecte de subvenció els projectes d’integració social de persones immigrants que s’emmarquen en algun dels programes que s’indiquen a continuació:
A.1. Acollida integral, incloent-hi allotjament i manutenció. Programes d’acollida integral, incloent-hi servicis d’allotjament i manutenció, per a l’atenció de les necessitats bàsiques i de suport a la integració de persones immigrants que es troben en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social. Excepcionalment i amb l’autorització prèvia de la Direcció General d’Integració i Cooperació, es podran facilitar servicis d’acollida integral a persones espanyoles residents en la Comunitat Valenciana.
A.2. Primera acollida i acompanyament, inserció sociolaboral i mediació intercultural. Podran ser finançats en este epígraf els programes següents:
–Programes de primera atenció, informació, orientació, assessorament i derivació, si és el cas, a recursos normalitzats.
–Programes d’inserció sociolaboral. Estos programes podran consistir en l’exercici d’activitats de capacitació i formació prèvia, orientació laboral, formació professional ocupacional no reglada, suport a l’autoocupació, suport i acompanyament en la busca d’ocupació o la realització de pràctiques laborals en empreses, sempre que el seu objectiu es dirigisca a l’obtenció o manteniment de l’ocupació de les persones immigrants. Els mencionats programes hauran d’anar dirigits exclusivament o majoritàriament a persones immigrants.
–Programes que promoguen la mediació intercultural en els distints àmbits socials.
–Programes dirigits a l’assessorament jurídic en matèria d’estrangeria per a persones immigrants.
A.3. Intervenció social amb població immigrant a través d’un sistema de treball en xarxa. S’inclouran en este programa aquells projectes d’intervenció social amb persones immigrants que adopten un sistema de treball en xarxa en què diverses entitats adopten de forma coordinada i complementària l’atenció social de les necessitats d’este col·lectiu. No obstant això, la concessió de subvenció s’entendrà realitzada, en tot cas, a aquella entitat de la xarxa que haja sigut designada com a coordinadora en el formulari de sol·licitud, sent esta la responsable de la justificació dels fons que eventualment puguen ser-li concedits.
2. Els projectes objecte de finançament hauran de ser executats en la Comunitat Valenciana durant l’exercici 2012.
Sexta. Formalització i presentació de sol·licituds.- 1. Les sol·licituds es formalitzaran segons el model que s’acompanya, com a annex II, a la present orde i aniran dirigides a la Direcció General d’Integració i Cooperació de la Conselleria de Justícia i Benestar Social. Estos models de sol·licitud estan a disposició dels interessats en el portal de la Generalitat (www.gva.es) accedint als apartats «Guia Prop»-«Tràmits i Servicis», així com en l’enllaç Servici d’Integració de la pàgina web de la Conselleria de Justícia i Benestar Social (www.csc.gva.es).
2. Les sol·licituds, juntament amb els annexos i la documentació, hauran d’estar degudament formalitzades i subscrites per qui exercisca la representació de l’entitat i podran presentar-se en el Registre de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, siti al passeig de l’Albereda, 16, 46010 València. ...
Sèptima. Termini de presentació.- El termini per a la presentació de les sol·licituds serà d’un mes des de la publicació de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 14 de gener al 13 de febrer de 2012,a.i.}

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia