sábado, 14 de enero de 2012

ajudes dirigides a programes d’atenció a menors en situació de risc i amb mesures jurídiques de protecció, per a l’any 2012.

Conselleria de Justícia i Benestar Social. ORDE 23/2011, de 29 de desembre, de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, per la qual es regulen i es convoquen ajudes dirigides a programes d’atenció a menors en situació de risc i amb mesures jurídiques de protecció, per a l’any 2012. [2012/222]
ORDEN 23/2011, de 29 de diciembre, de la Conselleria de Justicia y Bienestar Social, por la cual se regulan y convocan ayudas dirigidas a programas de atención a menores en situación de riesgo y con medidas jurídicas de protección, para el año 2012. [2012/222]
1. Objecte.- La present orde té com a objecte aprovar les bases reguladores de concessió d’ajudes per a l’exercici de 2012, per mitjà del procediment de concurrència competitiva, per als següents programes, servicis i centres de dia dirigits a menors en situació de risc i amb mesures jurídiques de protecció:
1. Servicis especialitzats d’atenció a famílies amb menors en situació de risc i amb mesures jurídiques de protecció.
2.
Programes de prevenció comunitària dirigits a famílies amb menors en situació de risc i amb mesures jurídiques de protecció.
3.
Programes d’atenció especialitzada dirigits a menors en situació de risc i amb mesures jurídiques de protecció.

4.
Programes de foment del recurs de famílies educadores.
5.
Centres de dia d’atenció especialitzada a menors.
2. Convocatòria.- S’aprova la convocatòria d’ajudes per a l’any 2012, que es regiran pel que disposen les bases generals, establides en l’annex I d’esta orde, i per les bases específiques per a cada tipus de su
bvenció establides en els annexos II a VI, juntament amb els models de sol·licitud, de justificació i seguiment que acompanyen esta orde.
Primera. Entitats sol·licitants.- Als efectes d’esta orde, podran ser entitats sol·licitants les que complisquen els requisits generals i els específics que s’establixen en les presents bases, i que estiguen incloses en algun dels dos apartats següents:
1. Entitats locals: Les mancomunitats, les agrupacions de municipis, les entitats locals pròpiament dites, i les entitats de dret públic amb personalitat jurídica pròpia dependents d’este
s, sempre que hagen sigut creades per a intervindre en el camp de l’acció social i que no tinguen caràcter mercantil o industrial.
2. Entitats sense fi de lucre: Totes aquelles que no tinguen fi de lucre i que no estiguen incloses en l’apartat anterior, independentment que la titularitat de la dita entitat siga pública o privada. S’inclouen en este apartat les cooperatives sense fi de lucre.
Segona. Requisits generals de les entitats sol·licitants.- Sense perjuí dels requisits específics que, si és
el cas, es determinen per a cada programa, servici o centre de dia, les entitats hauran de complir els següents requisits generals:
1. Totes les entitats:
a) Estar legalment constituïdes.
b) No tindre fi de lucre.
c) Respecte a la inscripció en el Registre General dels Titulars d’Activitats, de Servicis i Centres d’Acció Social de la Comunitat Valenciana.
– Entitats de titularitat pública: s’entenen registrades d’ofici, estant exceptuades d’acreditar el mencionat requisit.
– Entitats de titularitat privada: prèviament a la concessió de l’ajuda hauran d’estar degudament inscrites en l’esmentat registre.
2. Les entitats sense fi de lucre, a més, hauran de:
a) Tindre com a fi primordial en els seus estatuts la realització de les activitats a què es referisca el programa, se
rvici o centre de dia respecte al qual se sol·licita subvenció, o poder desprendre’s de la seua actuació general que la dita activitat està entre els seus fins.
b) Disposar de l’estructura i capacitat suficients per a garantir el compliment dels objectius i acreditar l’experiència necessària per a això.
Tercera. Conceptes subvencionats.- Les ajudes podran concedir-se pels conceptes següents:
1. Personal: pagament dels salaris i Seguretat Social dels professionals que intervenen o realitzen funcions en els distints programes, servicis o centres de dia previstos en l’àmbit de la present orde.
2. Sosteniment: altres gastos necessaris per al funcionament d’estos programes, servicis o centres de dia, excepte els expressament exclosos.
En el cas de centres de dia d’atenció especialitzada a menors, este concepte inclou els gastos de funcionament del centre i els gastos d’atenció del menor.
3. Agrupació de conceptes: si estiguera justificat per les característiques del programa, servici o centre de dia, l’òrgan competent per a resoldre podrà unificar els conceptes de personal i sosteniment. No obstant això, a fi de garantir que es desenrotlle adequadament l’actuació, la resolució podrà indicar la tipologia i el nombre mínim de personal subvencionat que ha d’atendre-la.
Novena. Terminis de presentació.- El termini de presentació de sol·licituds serà un mes comptat a partir de l’endemà de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 14 de gener al 13 de febrer de 2012,a.i.}
Deu. Lloc de presentació.- La sol·licitud es presentarà en el lloc i amb el model que pertoque.
Les sol·licituds es trobaran a disposició dels sol·licitants en les direccions territorials de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, en les oficines PROP i en la pàgina web de la Generalitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia