miércoles, 18 de enero de 2012

INSTRUCCIÓ sobre camins ramaders. INSTRUCCIÓN sobre vías pecuarias. Direcció General del Medi Natural, Generalitat Valenciana.

La Direcció General del Medi Natural ha redactat la instrucció de camins ramaders (en endavant manual) a fi d’establir un criteri en matèria de camins ramaders que servisca com a eina de treball per a resoldre la problemàtica que generen aquestes a l’hora de portar a la pràctica les actuacions que la legislació vigent imposa a l’administració autonòmica.
Aquest manual de camins ramaders s’estructura en dues parts. Una primera, que tracta el marc jurídic aplicable, anàlisi, i criteris. I una segona, referent a la tramitació dels procediments de camins ramaders, i un annex que conté els models de declaració responsable i comunicació prèvia per al supòsits d’instal·lacions desmuntables i autorització de circulació de vehicles de motor.
Si al llarg de la tramitació de qualsevol dels procediments establits en aquest manual sorgira qualsevol qüestió no regulada o subjecta a diversa interpretació, s’elevarà consulta a la direcció general competent en matèria de camins ramaders.
La Llei 3/1995, de 23 de març, de Camins Ramaders, en l’article 5, estableix que correspon a les comunitats autònomes la conservació i la defensa dels camins ramaders, en concret:
1. El dret i el deure d’investigar la situació dels terrenys que es presumisquen pertanyents als camins ramaders.
2. La classificació.
3. La delimitació.
4. La fitació.
5. La desafectació.
6. Qualsevol altres actes relacionats amb aquestes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia