sábado, 7 de enero de 2012

ajudes dirigides a l’elaboració i implantació de plans d’igualtat en Empreses de la Comunitat Valenciana.

Conselleria de Justícia i Benestar Social Conselleria de Justicia y Bienestar Social
ORDE 17/2011, de 27 de desembre, de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, per la qual es regulen i convoquen ajudes dirigides a l’elaboració i implantació de plans d’igualtat en Empreses de la Comunitat Valenciana. [2011/13207] ORDEN 17/2011, de 27 de diciembre, de la Conselleria de Justicia y Bienestar Social, por la que se regulan y convocan ayudas dirigidas a la elaboración e implantación de planes de igualdad en empresas de la Comunitat Valenciana. [2011/13207]
1. Objecte.- La present convocatòria té com a objecte regular la concessió d’ajudes per a aquelles empreses privades de la Comunitat Valenciana, que compten amb menys de 250 treballadors/ores, que no estiguen constituïdes amb capital públic i que voluntàriament elaboren o implanten plans d’igualtat en la seua organització per a fomentar la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens.
2. Aprovació de les bases.- S’aproven les bases per les quals es regix esta convocatòria, incloses com a annex I de la present orde, així com els annexos i documents corresponents a la sol·licitud de les ajudes.
ANNEX I Bases generals
Primera. Objecte i àmbit.- 1. És objecte de la present orde la convocatòria d’ajudes per a aquelles empreses privades de la Comunitat Valenciana, que tenen com a mínim 250 treballadors/ores, que no estiguen constituïdes amb capital públic i que voluntàriament elaboren o implanten plans d’igualtat en la seua organització per a fomentar la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens, per mitjà de la contractació temporal, a temps parcial, d’agents d’igualtat en l’exercici 2012.
L’elaboració de plans d’igualtat haurà de fer-se d’acord amb el que disposa el Decret 133 2007/, de 27 de juliol, del Consell, sobre condicions i requisits per al visat dels plans d’igualtat de les empreses de la Comunitat Valenciana.
La implantació dels plans es referix a aquells que hagen sigut visats per la Direcció General de Família i Dona, d’acord amb el que establix el citat Decret 133/2007.
2. S’entén per pla d’igualtat el conjunt ordenat de mesures adoptades després de realitzar un diagnòstic de situació, tendents a aconseguir en l’empresa la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens i a eliminar la discriminació per raó de sexe.
3. La contractació haurà de realitzar-se amb agents d’igualtat, entenent per tals aquelles persones professionals amb diplomatura o llicenciatura universitària, que posseïsquen titulació en matèria d’igualtat, que dissenyen, implementen i avaluen polítiques d’igualtat entre dones i hòmens, i que assessoren en la posada en funcionament de projectes per a la integració de la perspectiva de gènere en programes, institucions i empreses.
La Conselleria de Justícia i Benestar Social no adquirirà cap obligació que poguera derivar-se de la relació contractual subvencionada a l’empara de la present orde.
Tercera. Beneficiàries.- 1. Podran concórrer a la present convocatòria aquelles empreses privades de menys de 250 treballadores/ores, siga quina siga la seua forma jurídica, que desenrotllen la seua activitat en centres de treball ubicats a la Comunitat Valenciana, sempre que, a més, reunisquen els requisits i les condicions que s’establixen en la present orde.
2. Queden excloses les empreses que es troben en algun supòsit que a continuació s’indica:
a) Les empreses que estan obligades a l’elaboració i aplicació d’un pla d’igualtat, de conformitat amb el que establixen l’article 45, de la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i hòmens, i l’article 20.4 de la Llei 9/2003, de 2 d’abril, de la Generalitat, per a la igualtat entre dones i hòmens.
b) Les empreses que es troben en els supòsits que es detallen en la base anterior, establits pel Reglament CE 1998/2006, de la Comissió, de 15 de desembre, publicat en el DOCE, de data 28 de desembre de 2006.
c) Les empreses que hagen sigut sancionades per resolució ferma per la comesa d’una infracció molt greu en matèria d’igualtat, de conformitat amb el que disposa l’article 46 bis del text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l’orde social, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2000, de 4 d’agost.
d) Les empreses que estiguen incurses en alguna de les prohibicions assenyalades en l’article 13, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, inclosa la prohibició d’incompliment de les obligacions de reintegrament de subvencions que, si és el cas, se’ls haguera exigit.
e) Les comunitats de béns i les societats civils, així com les associacions, fundacions, administracions públiques i, en general, les entitats sense ànim de lucre.
Quarta. Presentació de sol·licituds, documentació i termini.- 1. Les sol·licituds es presentaran per duplicat a la Direcció General de Família i Dona, o en qualsevol dels llocs establits en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú (d’ara en avant LRJPAC), i s’haurà d’utilitzar per a això el model normalitzat establit a l’efecte, que figura en la present orde com a annex II, que haurà d’anar firmat per la persona titular o representant de l’empresa sol·licitant.
5. El termini de presentació de les sol·licituds començarà l’endemà de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, i s’estendrà fins al 30 de juny de 2012.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia