viernes, 26 de abril de 2013

borsa d’aspirants a funcionaris interins docents amb la finalitat de cobrir, durant el curs 2013-2014 i a totes les illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d’ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears

Número de registre 6965 - Pàgines 16796-16864
Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Versió PDF 
Altres versions: Versió HTML 
Primer.- Aprovar les bases específiques de la convocatòria pública per formar una borsa d’aspirants a funcionaris interins docents amb la finalitat de cobrir, durant el curs 2013-2014 i a totes les illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d’ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears. Aquestes bases figuren en l’annex 1 d’aquesta Resolució.
Segon.- Aprovar l’annex 2 d’aquesta Resolució, que conté la documentació justificativa del compliment dels requisits i les condicions dels aspirants que participen en aquesta convocatòria.
Tercer.- Aprovar el barem de mèrits, que figura en l’annex 3 d’aquesta Resolució.
Quart.- Aprovar la taula de titulacions que capaciten per ocupar, com a funcionari interí, places corresponents a les diferents especialitats i funcions docents. Aquesta taula figura en l’annex 4 d’aquesta Resolució.
Cinquè.- Aprovar el model de sol·licitud, que figura com a annex 5 d’aquesta Resolució.
ANNEX 1
Bases específiques
1. Objecte. 1.1.
L’objecte d’aquestes bases és regular la convocatòria pública, mitjançant el procediment ordinari, per formar una borsa d’aspirants a durant el 2013-2014 totes les funcionaris interins docents amb la finalitat de cobrir, curs i a illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d’ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears.
1.2. El contingut d’aquestes bases s’adequa al que disposa la Resolució de la directora general de Recursos Humans de 26 d’abril de 2012 per la qual s’aproven les bases generals del procediment de selecció de personal funcionari interí docent per cobrir vacants i substitucions a centres públics d’ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears (en endavant, bases generals).
2. Obligació de participar-hi. 2.1. Tots els aspirants a cobrir una plaça com a funcionaris interins docents per al curs escolar 2013-2014 han de participar en aquesta convocatòria, tant si es tracta d’aspirants que ja formaven part de la borsa d’interinitats per al curs escolar 2012-2013 com si es tracta de nous aspirants.
2.2. Si un aspirant no participa en aquesta convocatòria, no quedarà inclòs a la borsa, independentment de si figurava com a admès a la borsa d’interinitats per al curs 2012-2013.
3. Requisits per poder participar en aquesta convocatòria. 3.1. Per poder participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir els requisits i les condicions generals següents:
3.1.1. Ser ciutadà d’algun dels estats membres de la Unió Europea o tenir la nacionalitat de qualsevol altre estat on, en virtut dels tractats internacionals signats per la Unió Europea i ratificats per l’Estat espanyol, sigui d’aplicació la lliure circulació de treballadors en els termes en què s’hagi definit en el tractat constitutiu de la Unió Europea.
També poden aspirar a participar-hi els cònjuges dels espanyols i dels nacionals d’altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret, com també els seus descendents i els dels cònjuges que siguin menors de 21 anys o que siguin majors d’aquesta edat però visquin sota la seva dependència.
Igualment poden aspirar a participar-hi, d’acord amb el Reial decret 240/2007, les parelles dels espanyols i dels nacionals d’altres estats membres de la Unió Europea, sempre que mantenguin una unió anàloga a la conjugal que estigui inscrita en un registre públic establert a aquest efecte en un estat membre de la Unió Europea, així com els descendents de la parella que siguin menors de 21 anys o que siguin majors d’aquesta edat però visquin sota la seva dependència.
3.1.2. Tenir 16 anys i no haver arribat a l’edat de jubilació forçosa.
3.1.3. No patir cap malaltia ni estar afectat per cap limitació física ni psíquica incompatible amb l’exercici de les funcions docents.
3.1.4. No haver estat separat, mitjançant un procediment disciplinari, del servei de cap de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitat de manera absoluta o especial, per resolució judicial, per a ocupacions o càrrecs públics.
En el cas de nacionals d’un altre estat, no trobar-se inhabilitats o en una situació equivalent ni haver estat sotmesos a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, al seu estat i en els mateixos termes, l’accés a una ocupació pública.
3.1.5. Estar en possessió de les titulacions acadèmiques i/o els nivells de titulació que, d’acord amb l’annex 4 d’aquesta Resolució, capaciten per ocupar, com a funcionari interí, places corresponents a les diferents especialitats i funcions docents, o estar en condicions d’obtenir-los en la data en què acabi el termini de presentació de les sol·licituds.
3.1.5.1. De forma excepcional, per ocupar places de les especialitats i funcions del cos de professors tècnics de formació professional s’exceptua l’exigència d’aquest requisit sempre que el sol·licitant compleixi totes les condicions següents:
a) Estar en possessió de la titulació de tècnic especialista o de tècnic superior d’una especialitat de formació a professional que pertanyi a la família professional de l’especialitat o funció sol·licitada en aquesta convocatòria.
b) Haver format part de les llistes d’aspirants admesos per a interinitats del curs 2009-2010.
c) Acreditar almenys un dia de servei prestat fins al 31 d’agost de 2010 com a funcionari interí a centres educatius públics dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats d’una especialitat o funció que pertanyi a la família professional del títol al·legat per accedir a l’especialitat o funció sol·licitada en aquesta convocatòria.
d) No haver estat sancionat mai mitjançant un procediment disciplinari per haver comès una falta greu o molt greu.
3.1.5.2. Així mateix, de manera excepcional, per ocupar places de qualsevol especialitat o funció, s’exceptua l’exigència d’aquest requisit sempre que el sol·licitant compleixi totes les condicions següents:
a) Haver estat nomenat funcionari interí docent de l’Administració educativa de les Illes Balears entre els anys 1989 i 2004 de l’especialitat en què sol·licita ser admès, i haver prestat serveis en aquesta especialitat per un període mínim de 18 mesos.
b) Haver format part de la borsa d’aspirants a funcionaris interins docents del curs 2012-2013.
c) No haver estat sancionat mai mitjançant un procediment disciplinari per haver comès una falta greu o molt
3.1.5.3. No obstant el que disposa el punt 3.1.5.2, i exclusivament per al curs escolar 2013-2014, per ocupar places de les especialitats del cos de professors d’escoles oficials d’idiomes, s’exceptua l’exigència d’aquest requisit sempre que el sol·licitant compleixi totes les condicions següents:
a) Haver estat nomenat funcionari interí docent de l’Administració educativa de les Illes Balears entre els anys 2004 i 2013 de l’especialitat en què sol·licita ser admès i haver prestat serveis en aquesta especialitat per un període mínim d’1 mes.
b) Haver format part de la borsa d’aspirants a funcionaris interins docents del curs 2012-2013.
c) No haver estat sancionat mai mitjançant un procediment disciplinari per haver comès una falta greu o molt greu.
3.1.6. Estar en possessió de la formació pedagògica i didàctica a què es refereix l’article 100.2 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació.
3.1.6.1. Aquest requisit és exigible per ocupar places de les especialitats i funcions dels cossos de professors d’ensenyament secundari, de professors tècnics de formació professional, de professors de música i arts escèniques, de professors d’arts plàstiques i disseny, de mestres de taller d’arts plàstiques i disseny, i de professors d’escoles oficials d’idiomes, així com de les especialitats i funcions del cos de mestres dels departaments d’orientació.
L’obligació d’acreditar aquest requisit resta diferida per als professors d’ensenyaments artístics professionals fins que el Ministeri d’Educació no hagi regulat aquesta formació.
3.1.6.2. S’exceptua l’exigència del màster universitari que acredita la formació pedagògica i didàctica per ocupar places de les especialitats i funcions dels cossos de professors d’educació secundària obligatòria i batxillerat, de professors tècnics de formació professional i de professors d’escoles oficials d’idiomes, en els casos en què s’acrediti que es compleix, amb anterioritat a l’1 d’octubre de 2009, algun dels requisits següents:
a) Estar en possessió del títol professional d’especialització didàctica, del certificat de qualificació pedagògica o del certificat d’aptitud pedagògica.
b) Estar en possessió del títol de mestre o de llicenciat en pedagogia o psicopedagogia, o tenir una llicenciatura o titulació equivalent que inclogui formació pedagògica i didàctica.
c) Haver prestat serveis docents dels nivells i ensenyaments les especialitats docents dels quals es regulen en el Reial decret 1834/2008, de 8 de novembre, durant dos cursos acadèmics complets o, si no, durant dotze mesos en períodes continus o discontinus, a centres públics o privats d’ensenyament reglat degudament autoritzats.
3.1.6.3. Resten exempts de l’exigència de tenir el màster universitari esmentat per ocupar places de les especialitats i funcions del cos de professors tècnics de formació professional els aspirants que estiguin en possessió d’una titulació declarada equivalent a l’efecte d’impartir la docència i, per tant, afectats pel que disposa l’Ordre EDU/2645/2011, de 23 de setembre, i que acreditin que, amb anterioritat a l’1 de setembre de 2012, han impartit docència durant dos cursos acadèmics complets o, si no, durant dotze mesos en períodes continus o discontinus a centres públics o privats d’ensenyament reglat degudament autoritzats, en els nivells i els ensenyaments corresponents.
3.1.6.4. Els aspirants a ocupar places de les especialitats i funcions dels cossos de professors tècnics de formació professional han d’acreditar que tenen el màster universitari esmentat o, si escau, justificar que n’estan exempts d’acord amb els punts 3.1.6.2 o 3.1.6.3, segons correspongui. La documentació acreditativa es pot presentar fins al 3 de maig de 2013, data límit per formalitzar les sol·licituds per participar en aquesta convocatòria, o, com a màxim, el dia en què prenguin possessió de la plaça adjudicada (en el procés d’adjudicació de destinacions provisionals o oferta en el procés de substitucions).
Si presenten la documentació acreditativa de la formació pedagògica i didàctica el dia en què prenen possessió, el mateix dia l’han de trametre per fax a la Direcció General de Recursos Humans.
Si el dia en què han de prendre possessió de la plaça no acrediten la formació pedagògica i didàctica, el nomenament s’ha de deixar sense efectes, l’aspirant ha de passar a figurar en la llista d’aspirants exclosos en l’especialitat corresponent del cos de professors de formació professional i la plaça s’ha d’adjudicar en el procés d’adjudicació de substitucions. Si figura com a aspirant admès en alguna altra especialitat, ha de passar a la situació de disponible a la borsa per a aquesta especialitat a l’efecte d’oferir-li una plaça en el procés de substitucions.
3.1.7. Tenir un coneixement adequat de llengua catalana d’acord amb el que estableix el Decret 115/2001, de 14 de setembre, pel qual es regula l’exigència del coneixement de les llengües oficials al personal docent.
Per accedir a les places del cos de professors de secundària, incloses les de les especialitats de serveis a la comunitat i d’intervenció sociocomunitària, s’ha d’acreditar estar en possessió del certificat de capacitació per a l’ensenyament en llengua catalana a l’educació secundària o un d’equivalent, d’acord amb el Decret 115/2001.
3.2. Els requisits i les condicions anteriors s’han de complir en la data d’acabament del termini per presentar les sol·licituds.
3.3. El compliment dels requisits i les condicions anteriors s’ha d’acreditar de la forma que es determina en l’annex 2 d’aquesta Resolució.
greu.
4. Instruccions per emplenar, tramitar i formalitzar la sol·licitud. 4.1. Instruccions per emplenar la sol·licitud. 4.1.1. Les persones interessades a participar en aquesta convocatòria han d’emplenar la sol·licitud seguint les instruccions de l’assistent de tramitació que es troba a la pàgina web de la Direcció General de Recursos Humans (http://dgpdocen.caib.es. ).
4.4. Llocs de presentació de la sol·licitud. 4.4.1. La sol·licitud de participació i la documentació que s’hi adjunti, en el cas de formalitzar-la de manera presencial, es pot registrar:
a) A qualsevol dels registres de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats o a les delegacions territorials de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats a Menorca o a Eivissa i Formentera.
b) A qualsevol dels llocs que preveu l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
4.4.2. En el cas que la sol·licitud es presenti a una oficina de Correus, s’hi ha de dur dins un sobre obert perquè el funcionari de Correus pugui datar-la i segellar-la abans de certificar-la.
4.5. Termini de presentació de sol·licituds. El termini per presentar les sol·licituds per participar en la convocatòria és del 22 d’abril al 3 de maig de 2013, ambdós inclosos.
ANNEX 2 - Documentació justificativa del compliment dels requisits i les condicions per participar en aquesta convocatòria
5. Acreditació dels coneixements d’idiomes. Per acreditar el nivell d’un idioma s’ha de tenir en compte el quadre resum de les certificacions internacionalment reconegudes i les seves equivalències en el MECRL (Marc europeu comú de referència per a l’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de llengües), que es pot consultar a la pàgina web de la Direcció General de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives, a l’enllaç següent: http://www.dgplacen.caib.es.
ANNEX 4 - Titulacions que capaciten per impartir especialitats o funcions docents com a funcionari interí
La Direcció General de Recursos Humans ha de validar d’ofici, amb l’informe previ emès per la Direcció General d’Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement, els títols de grau que siguin equivalents a les titulacions contingudes en aquest annex.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia