Ajuntament de Ripollet EDICTE sobre convocatòria de proves selectives per a la constitució d'una borsa de treball de treballadors/ores socials i d'educadors/ores socials.
CONVOCATÒRIA DE PROVES SELECTIVES PER A LA CONSTITUCIÓ D’UNA BORSA DE TREBALL DE TREBALLADORS/ES SOCIALS I D’EDUCADORS/ES SOCIALS
1. Objecte. És objecte de la convocatòria la constitució d’una borsa de treball per tal de cobrir les necessitats de nomenaments interins o contractacions temporals de treballador/a social i d’educador/es socials (grup A, subgrup A2).
2. Característiques i Funcions
Denominació: Treballador/a social
Educador/a social
Grup de titulació: A2
Adscripció: Departament de Serveis Socials, que té com a missió garantir la qualitat de vida de la ciutadania mitjançant programes de sensibilització i d’atenció social a les famílies, a la gent gran, a les persones discapacitades, a les persones dependents o a la infància, entre d’altres.
Els serveis socials bàsics de primer nivell són la porta d’entrada al sistema i són accessibles per a tota la població. L’atenció i intervenció dels serveis socials bàsics donen resposta a les necessitats socials de la ciutadania, mitjançant abordatges integrats, innovadors i de proximitat de les necessitats socials, a partir de la coordinació i el treball en xarxa amb la resta de serveis de protecció social com ara l’atenció primària de salut, els recursos de salut mental, els centres educatius, els serveis territorialitzats d’inserció laboral i d’habitatge i els altres agents del sistema.
Aquesta atenció de qualitat a la ciutadania implica:
a) Desenvolupar una atenció social integral a les persones usuàries a partir del treball individual, grupal i comunitari. En aquest sentit és fonamental treballar de manera coordinada amb els serveis públics educatius i de salut, junt amb les xarxes de provisió associativa de serveis socials a través d’un procés d’intervenció homogeni i eficient.
b) Atendre a les persones, famílies i grups sota criteris d’atenció integral per donar resposta a les necessitats socials que presenten mitjançant un professional de referència.
c) Elaborar eines i metodologies d’intervenció comunes que permetin realitzar una atenció homogènia en els diferents territoris.
Les tasques dels professionals dels Serveis Socials Bàsics seran les següents, entenent que la diferència entre un Treballador Social i un Educador Social serà l’objecte de l’actuació.
-Elaborar el pla d’atenció, coordinat amb els altres professionals que hi intervenen i dotant de coherència les intervencions planificades per l’equip interprofessional.
-Negociar amb la persona i/o família les accions i objectius a realitzar per dur a terme el pla d’intervenció.
-Atendre i acollir a la persona usuària.
-Realitzar el seguiment, la supervisió i avaluació del pla d’atenció i modificar el pla introduint els canvis realitzats per l’equip multiprofessional.
-Coordinar les actuacions dels i de les professionals de serveis socials i les altres xarxes del sistema de benestar que hi intervenen.
-Vetllar perquè les intervencions realitzades segueixin el pla d’atenció definit.
-Afavorir la presa de decisions i agilitzar-les.
-Articular respostes integrals a les situacions de necessitat de les persones, grups o comunitats, junt amb l’equip de professionals.
-Dirigir el cas cap a altres prestacions, quan es requereixi d’una intervenció més específica, així com orientar i derivar cap als altres sistemes de protecció social.
-Detecció de les necessitats de les persones ateses.
-Gestionar la informació relativa a les persones usuàries i els seus expedients, així com l’evolució de les mateixes. Registre de totes les actuacions al programa informàtic.
-Registrar les dades de la persona en el sistema.
-Programar les visites.
-Tramitar recursos i prestacions.
-Realitzar derivacions als serveis especialitzats.
-Desenvolupar sistemes d’informació que permetin l'explotació de les dades i l’extracció d’informes automàticament i permetin la realització de consultes per tal de facilitar la planificació i la presa de decisions del servei.
-Valorar el tancament del cas.
-Qualsevol altra tasca relacionada amb les funcions del lloc de treball.
3. Requisits de presentació. 3.1 Les persones interessades en participar en la convocatòria han de complir els requisits següents:
a) Tenir nacionalitat espanyola o qualsevol dels altres Estats membres de la Unió Europea o d’Estats de quals, en virtut de Tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors en els termes que aquesta es troba definida en el Tractat Constitutiu de la Comunitat Europea. També podran accedir, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, els cònjuges dels espanyols i dels nacionals d’altres Estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret i siguin menors de 21 anys i majors dependents.
b) Tenir 16 anys o més.
c) Posseir la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions atribuïdes.
d) No haver estat separat del servei, mitjançant expedient disciplinari, de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estuaris de les Comunitats Autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial o per a l’accés al cos o escala de funcionaris dels quals hagués estat separat o inhabilitat. En el cas dels nacionals d’altres Estats, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent, ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat i en els mateixos termes, l’accés a l’ocupació pública.
e) Estar en possessió de la diplomatura o grau en Treball Social o Educació Social, o estar habilitat/da per a l’exercici professional d’educador/a social pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, en aplicació de la Llei 15/1996.
f) Estar en possessió del certificat de nivell C de català de la Secretaria de Política Lingüística o equivalent.
3.2 Els requisits establerts prèviament s’han de complir amb referències a la data d’expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds de participació en la convocatòria i s’han de mantenir durant tot el procés.
4. Presentació de sol·licituds. 4.1 Documentació necessària per participar:
4.1.1 Les persones interessades a participar en la convocatòria han de presentar, dins del termini i en el lloc establert en la base 4.2, la documentació següent:
a) Instància de sol·licitud de participació en la convocatòria, amb indicació expressa del procés selectiu al qual fa referència.
b) Fotocòpia del document nacional d’identitat.
c) Fotocòpia del títol acadèmic requerit en la base 3. Si es tracta d’un títol obtingut a l’estranger, cal que estigui degudament homologat i que se’n presenti la corresponent traducció jurada.
d) Currículum vitae en els qual s’especifiqui, com a mínim, la informació següent:
-Dades personals i contacte.
-La formació acadèmica reglada.
-La formació complementària, amb identificació del nombre d’hores lectives de cada curs o seminari.
-L’experiència laboral, amb identificació dels diversos càrrecs ocupats, temps durant el qual s’ocuparen de les funcions desenvolupades.
-Els coneixements i certificats lingüístics.
e) Fotocòpia de la documentació acreditativa d’estar em possessió, si escau, del nivell C de català de la Secretaria de Política Lingüística, equivalent o superior. En cas de no presentar-se l’acreditació documental corresponent, caldrà realitzar la prova de coneixements de la llengua catalana prevista en la base 7.2.
f) Fotocòpia de la documentació acreditativa de l’experiència laboral i de la formació complementària necessària per justificar els mèrits al·legats en el currículum.
-Pel que fa a l’experiència laboral, fotocòpia de la “Història de la vida laboral”, emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social i qualsevol document que acrediti, d’una banda, el temps treballat i, de l’altra, la categoria professional i/o les funcions o projectes desenvolupats en cada lloc de treball.
-Pel que fa a la formació, fotocòpia de les titulacions o certificats formatius emesos pel centre corresponent. En cas que s’al·legui una titulació emesa a l’estranger, la persona aspirant haurà d’aportar certificat oficial de reconeixement o convalidació a Espanya.
L’experiència laboral o la formació que s’al·legui en el procés, que no resultin acreditades mitjançant la documentació adient no seran objecte de valoració en la fase de concurs.
4.2 Lloc i termini de presentació de sol·licituds. Les sol·licituds per participar en la convocatòria es poden presentar al Registre General de l’Ajuntament, dins del termini improrrogable de vint dies naturals a comptar des de l’endemà de la publicació de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, o bé mitjançant alguna de les altres formes previstes per l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.{del 3 al 22 d'abril de 2015, a.i,}
4.3 La taxa per drets d’examen d’aquesta convocatòria, d’acord amb les ordenances fiscals és de 25€.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia