viernes, 22 de mayo de 2015

3 Educadors Socials amb contracte temporal. Consorci d'Osona de Serveis Socials

BASES DE LA CONVOCATÒRIA URGENT DE SELECCIÓ DE TRES LLOCS DE TREBALL D’EDUCADOR SOCIAL DEL CONSORCI D’OSONA DE SERVEIS SOCIALS MITJANÇANT CONTRACTE LABORAL TEMPORAL
El Consorci d’Osona de Serveis Socials necessita seleccionar i proveir, amb caràcter urgent i ateses les necessitats inajornables que s’han d’oferir, tres llocs de treball d’educador social mitjançant contracte laboral temporal, i per les raons que a continuació s’exposen:
- Dos llocs de treball d’educador social a l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. per aquests dos llocs de treball és important i bàsic disposar d’experiència prèvia en serveis relacionats amb l ’atenció a infants i/o adolescents en situació de risc greu i amb la detecció i intervenció amb situacions de maltractament a infants i/o adolescents , per la qual cosa la prova pràctica estarà destinada a comprovar aquest fet.
- Un lloc de treball d’educador social respon a la necessitat de cobrir amb caràcter temporal a la titular del lloc de treball, que actualment es troba en estat de gestació i previsiblement a principis del mes d’agost donarà a llum, si bé per causa de protecció de l’embaràs, és probable que s’absenti del seu lloc de treball amb anterioritat a la data de tenir la criatura.
Per tant, la voluntat és que la relació laboral es pugui iniciar tant aviat com s’hagi dut a terme el procés selectiu i, en el primer cas, s’allargaran fins el 30 de juny de 2016, prorrogable si s’escau, i en el segon cas, el termini s’allargarà mentre la titular del lloc de treball s’absenti d’aquest, per causa de la maternitat esmentada.
1.- Característiques dels llocs de treball: A títol orientatiu i no amb caràcter limitatiu, les persones seleccionades hauran de desenvolupar les tasques/ funcions que a continuació es detallen pels llocs de treball convocats:
A.- Dos llocs de treball d’educador social adscrit a l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA)
Categoria: Tècnic de grau mig – subgrup A2
Dedicació: Jornada sencera de 37,5 hores setmanals
Durada: Amb data d’inici immediata una vegada superat el procés selectiu i fins el 30 de juny de 2016, prorrogable si s’escau
Contracte: Temporal, d’obra i servei determinat
Sou anual brut: 25.725,88 euros bruts anuals
Funcions: Les funcions d’aquests dos llocs de treball són, amb caràcter general, les següents:
Coordinació amb els recursos i serveis que intervenen
Conèixer el ventall educatiu de la comarca
Acompanyament del menor en la recerca activa de feina
Acompanyament del menor en el recurs educatiu
Seguiment amb els responsables del recurs educatiu.
Avaluar la idoneïtat del recurs pel menor.
Revisar els plans de millora amb la família conjuntament amb el referent del cas de l’equip.
Disseny de les actuacions concretes d’acord amb el pla de millora
Posar a la pràctica aquestes actuacions amb els menors i les seves famílies.
Elaboració dels informes de seguiment
Aquesta llista és enunciativa però no limitativa.
B.- Un lloc de treball d’educador social de l’Equip de Serveis Socials Bàsics del Consorci d’Osona de Serveis Socials.
Categoria: Tècnic de grau mig – subgrup A2
Dedicació: Jornada sencera de 37,5 hores setmanals
Durada: Quan la treballadora titular del lloc de treball disposi del permís corresponent per raó de futura maternitat i mentre s’absenti del seu lloc de treball.
Contracte: Temporal per substitució de la titular del lloc de treball
Sou anual brut: 25.725,88 euros bruts anuals
Funcions: Les funcions d’aquest lloc de treball són, amb caràcter general, les següents:
Detectar i prevenir situacions de risc social o d’exclusió
Oferir informació, orientació i assessorament en relació als drets i recursos socials, socioeducatius i sociolaborals.
Recepció i anàlisis de les demandes relatives a necessitats socioeducatives
Valorar i fer diagnòstics socioeducatius i sociolaborals en les situacions de necessitat social.
Elaboració del pla d’intervenció socioeducativa de les persones ateses i del seu entorn familiar i social, en el marc de l’equip de treball o individualment (segons l diagnòstic).
Aplicació de tractaments socioeducatius i sociolaborals en nuclis familiars o convivencials i en persones individuals. Suport en els processos de desenvolupament de les capacitats personals en l’àmbit socioeducatiu..
Elaboració, seguiment i avaluació del pla d’intervenció dins l’àmbit dels serveis d’atenció domiciliària.
Gestionar i tramitar prestacions de servei, econòmiques i tecnològiques del Sistema de Serveis Socials, tant locals com genèriques, especialment en l’àmbit ocioeducatiu. Processos d’acompanyament en l’accés a aquests serveis,
Elaboració de propostes d’accés a serveis socials d’atenció especialitzada, en el marc de l’equip de treball o individualment i seguiment en processos de reinserció social
Coordinació amb altres serveis orientada a la detecció, prevenció i tractament socioeducatiu de situacions de risc social.
Proposta, elaboració i implementació de projectes, amb una orientació socioeducativa, tant a nivell grupal com comunitari.
Coneixement del territori, i dels recursos educatius, sanitaris, esportius, de lleure, culturals, ocupacionals, laborals etc., orientats a l’atenció socioeducativa de persones, famílies o grups.
Documentació dels expedients, registre de dades a la base de serveis socials, elaboració d’informes relatius a la detecció i abordatge de situacions de risc social.
Aquesta llista és enunciativa però no limitativa.
 2.- Requisits:
2.1.- Per prendre part en els processos de selecció és necessari que els/les aspirants reuneixin, en la data de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, les condicions següents:
- Tenir nacionalitat espanyola o de qualsevol dels països membres de la Unió Europea. Al tractar-se d’un lloc de treball de personal laboral també hi podran accedir els estrangers que preveu l’article 57 apartats 3 i 4 de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut Bàsic de l’empleat públic.
Els/les nacionals d’altres estats membres de la Unió Europea o no hauran de demostrar coneixements suficients de castellà i català, podent-se exigir la superació de proves amb aquesta finalitat.
- Haver complert setze anys i no excedir de l’edat de jubilació forçosa.
- Possibilitat d’incorporació immediata, una vegada superat el procés selectiu.
- Estar en possessió de la titulació de diplomat/da en educació social o el grau en educació social
- No estar inhabilitat/da per sentència ferma per a l’exercici de les funcions públiques, ni haver estat separat/da per resolució disciplinària ferma del servei de cap administració pública.
- Estar capacitats i posseir un grau de coneixement de la llengua catalana, tant en l’expressió oral com en l’escrita, que els faci aptes per desenvolupar les seves funcions, equivalent o superior al certificat de coneixements del nivell C reconegut per l’autoritat lingüística competent. En el supòsit de no disposar del nivell C de català, els/les aspirants hauran de realitzar una prova que acrediti els seus coneixements de llengua catalana adaptats a aquest nivell. Aquesta prova es farà prèviament a la fase de valoració de mèrits i s’atorgarà una puntuació d’apte o no apte d’acord amb el que estableix la base 3. Els/les aspirants que no obtinguin la qualificació d’apte quedaran eliminats.
- Estar en possessió de carnet de conduir i disponibilitat de vehicle propi
Tots els/les aspirants per quedar exempts de realitzar la prova de català, i els estrangers que la llengua del seu país d’origen no sigui l’espanyol, per a quedar exempts de realitzar la prova de castellà, hauran de presentar els títols, certificats o diplomes d’aquestes llengües que s’exigeixen tot seguit.
El coneixement de català s’acreditarà, segons Decret 161/2002, de 11 de juny, de la presidència de la Generalitat de Catalunya, amb la presentació d’alguns dels documents següents:
- Les persones que han fet català a l’ensenyament obligatori, amb la presentació d’alguns dels títols a què es refereix la disposició addicional primera de l’esmentat Decret, amb els requisits que estableix i determina la Direcció General d’Ordenació i Innovació Educativa.
- Qualsevol persona, amb la presentació d’un certificat de coneixement del català expedit per la Direcció General de Política Lingüística d’acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements del català, o d’un dels altres títols, diplomes i certificats que són considerats equivalents per Ordre del conseller de Cultura.
Els coneixements de castellà, per aquelles persones estrangeres que la llengua del seu país d’origen no sigui l’espanyol, per acreditar el coneixement del castellà ho faran de la forma següent:
- Amb els diplomes elemental, bàsic o superior, acreditatius del coneixement de l’espanyol com a llengua estrangera, regulats pel Reial Decret 1137/2002, de 31 d’octubre, pel que es regulen els diplomes d’espanyol com a llengua estrangera, modificat pel Reial Decret 264/2008, de 22 de febrer.
- Amb el certificat d’aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d’idiomes.
2.2.- Tota la documentació que es presenti per a participar en el procés selectiu que no estigui redactada en qualsevol de les dues llengües oficials de Catalunya (català i castellà) haurà de presentar-se traduïda per intèrpret jurat. Els documents no traduïts en la forma esmentada, no podran ser tinguts en compte pel tribunal i poden suposar l’exclusió del procés selectiu si es tracta dels documents acreditatius dels requisits per a participar.
2.3.- Els/les aspirants resten vinculats a les dades que hagin fet constar en les seves sol·licituds.
3.- Presentació d’instàncies: Els/les interessats/des hauran de presentar instància en el Registre General del Consorci d’Osona de Serveis Socials, c/ Historiador Ramon d'Abadal i de Vinyals, núm. 5, 3a. planta, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, en el termini de deu dies naturals iniciant-se l’endemà de la publicació de l’edicte al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.[del 23 de maig a l' 1 de juny de 2015, a.i,]
L’edicte també es publicarà al tauler d’edictes del Consorci d’Osona de Serveis Socials i la pàgina web del Consell Comarcal d’Osona.
La instància anirà acompanyada de la documentació següent:
- Fotocòpia compulsada del títol exigit
- Fotocòpia compulsada del DNI,
- Documentació compulsada que acrediti el coneixement dels idiomes català i/o castellà, si escau.
- Currículum.
La instància haurà d’ésser en model normalitzat per a aquesta convocatòria que es lliurarà en el Consorci d’Osona de Serveis Socials – Edifici El Sucre - c/ Historiador Ramon d'Abadal i de Vinyals, núm. 5, 3a. planta, de Vic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia