miércoles, 21 de mayo de 2014

es regula el permís dels treballadors que no gaudisquen de descans setmanal el dia 25 de maig de 2014 per a poder exercir el dret al vot en les eleccions al Parlament Europeu.

Article 1. El diumenge 25 de maig de 2014, les empreses en què presten servici treballadors que tinguen la condició d’electors i que no gaudisquen del descans setmanal previst en l’article 37 del Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de l’Estatut dels Treballadors,  concediran  a  estos  treballadors  el  permís  perquè  puguen  participar  en  les eleccions convocades. L’esmentat permís serà retribuït per l’empresa de conformitat amb el que establix l’article 37.3.d de la norma legal esmentada anteriorment.
Article  2.  La  concessió  del  permís  a  què  es  referix  l’apartat  anterior  s’ajustarà  a  les  normes
següents:
a)  Treballadors  l’horari  de  treball  dels  quals  no  coincidisca  amb  el  de  l’obertura  de  les  meses electorals o hi coincidisca en un període inferior a dos hores.
– En estos supòsits no tindran dret a permís retribuït.
b) Treballadors l’horari de treball dels quals coincidisca en dos o més hores i menys de quatre amb l’horari d’obertura de les meses electorals.
– Tindran un permís retribuït de dos hores.
c) Treballadors l’horari de treball dels quals coincidisca en quatre o més hores i menys de sis amb l’horari d’obertura de les meses electorals.
– Tindran un permís retribuït de tres hores.
d) Treballadors l’horari de treball dels quals coincidisca en sis o més hores amb l’horari d’obertura de les meses electorals.
– Tindran un permís retribuït de quatre hores.
En tots els casos anteriors, quan es tracte de treballadors contractats a temps parcial i treballen una jornada inferior a l’habitual en l’activitat, la duració del permís ressenyat es reduirà en proporció a la relació entre la jornada de treball d’aquests treballadors i la jornada habitual dels treballadors contractats a temps complet en la mateixa empresa.
La distribució, basant­se en l’organització del treball, del període en què els treballadors disposen del permís per a acudir a votar correspondrà a l’empresari.
Article  3.    Els  treballadors  per  compte  d’altri  que  el  diumenge  25  de  maig  no  gaudisquen  del
descans setmanal i hagen sigut nomenats presidents o vocals de les meses electorals, i també els que acrediten la condició d’interventors, tenen dret a un permís retribuït durant el dia de la votació i  de  cinc  hores  en  la  jornada  posterior.  Esta  reducció  de  jornada  de  cinc  hores  correspondrà igualment  als  esmentats  presidents,  vocals  i  interventors  encara  que  ja  gaudiren  del  descans setmanal en la jornada del 25 de maig.
Així mateix, els que acrediten la seua condició d’apoderats tenen dret a un permís retribuït durant el dia de la votació si no gaudixen en eixa data del descans setmanal.
Si algun dels treballadors compresos en qualsevol dels dos supòsits anteriors ha de treballar en el torn  de  nit  en  la  data  immediatament  anterior  a  la  jornada  electoral,  l’empresa,  a  petició  de l’interessat, haurà de canviar­li el torn, als efectes de poder descansar la nit anterior al dia de la votació.
Article 4. Les reduccions de jornada exposades en els anteriors apartats no suposaran una minva de la  retribució  que  obtenen  els  treballadors  per  tots  els  conceptes,  i  servix  com  a  justificació adequada, d’acord amb el que establix l’article 37.3.d de l’Estatut dels Treballadors, la presentació de certificació de vot o, si és el cas, l’acreditació de la mesa electoral corresponent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia