viernes, 23 de mayo de 2014

Programa de Tallers d'Ocupació per a l'exercici 2014, com a iniciativa de formació dual en el marc del Pla d'Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes

Article 1. Objecte.  L’objecte d’esta orde és regular i aprovar la convocatòria de subvencions en règim de concurrència competitiva, per al desenrotllament, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, del Programa de Tallers d’Ocupació per a l’exercici 2014.
El Programa de Tallers d’Ocupació es configura com un programa mixt d’ocupació i formació que té per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones desempleades a què va dirigit, per mitjà de la realització d’obres o servicis d’interés general i/o social que possibiliten a l’alumnat/treballador la realització d’un treball efectiu per mitjà del contracte per a la formació i l’aprenentatge, que junt amb la formació professional per a l’ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.
Article 2. Entitats beneficiàries.  Podran promoure els projectes de tallers d’ocupació i ser entitats beneficiàries de les subvencions regulades per mitjà d’esta orde, les entitats locals de la Comunitat Valenciana, els seus organismes autònoms i entitats amb competències en matèria de promoció d’ocupació, dependents o assimilades, la titularitat de les quals corresponga íntegrament a les mencionades entitats locals.
Les entitats beneficiàries hauran de ser competents per a l’execució de les corresponents obres o servicis i disposar de la capacitat tècnica i de gestió suficients. ...
Article 3. Obligacions de les entitats beneficiàries
Article 4. Persones destinatàries. 1. Les persones destinatàries d’este programa hauran de complir els requisits mínims següents:
) Tindre vint-i-cinc anys o més.

) Ser desempleades, és a dir, persones demandants d’ocupació no empleades, registrades en el Servef.

) Complir els requisits establits en la normativa d’aplicació per a formalitzar un contracte per a la formació i l’aprenentatge.
2. Amb caràcter general i sempre que complisquen els requisits mínims exigits, tindran la consideració de col·lectius prioritaris: les dones, en especial les víctimes de violència de gènere, les persones amb discapacitat, les persones en situació o risc d’exclusió social, les  persones majors de 55 anys, les persones amb baixa qualificació i les persones en desocupació de llarga duració.
Article 5. Duració i contingut del programa.
Article 6. Lloc i termini de presentació de sol·licituds. 1. Les sol·licituds es presentaran en imprés normalitzat, junt amb la documentació específica, en les direccions territorials competents en la matèria de formació professional per a l’ocupació, sense perjuí de poder presentar-la en els altres llocs previstos en l’article 38 de la Llei 30/1992.
2. Així mateix podrà realitzar-se la presentació telemàtica de les sol·licituds i per a això s’accedirà al catàleg de servicis públics interactius de la Generalitat a través de ‹ www.tramita.gva.es › o de la web del Servef ‹ www.servef.es › i se seleccionarà el servici corresponent. Per a això, el sol·licitant haurà de disposar de firma electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut d’entitat (persones jurídiques), o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física), ambdós admesos per la seu electrònica de la Generalitat ‹ https://sede.gva.es ›. En el cas de presentar un certificat digital de persona física i que s’actue en representació d’una persona jurídica, s’haurà d’inscriure prèviament en el Registre de representacions de caràcter voluntari davant de la Generalitat per a la realització de tràmits per via telemàtica.
3. El termini de presentació serà de 30 dies naturals comptats a partir de l’endemà al de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana{del 24 de maig al 23* de juny de 2014, a.i.}
Article 7. Documentació que ha d’acompanyar la sol·licitud.
Article 8. Instrucció i valoració de les sol·licituds.
Article 9. Resolució.
Article 10. Grup de treball mixt per a la selecció de participants
Article 11. Selecció de personal directiu, docent i de suport
Article 12. Selecció de l’alumnat/treballador
Article 13. Inici dels tallers
Article 14. Control, assistència i supervisió
Article 15. Qualitat de la docència
Article 16. Finalització i memòria
Article 17. Certificació de la formació
Article 18. Quantia de la subvenció i costos elegibles
Article 19. Bestreta, pagament i justificació de la subvenció
Article 20. Rendiments financers
Article 21. Causes de minoració i de reintegrament de subvencions
Article 22. Procediment sancionador
Disposicions addicionals
Disposicions finals
Annex

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia