martes, 17 de junio de 2014

ajudes per a la realització d’activitats complementàries per a l’alumnat escolaritzat en centres d’educació especial o en unitats d’educació especial ubicades en centres ordinaris mantinguts amb fons públics.

Primer. Convocatòria i objecte. 1. Es convoquen ajudes en règim de concurrència competitiva per a la realització d’activitats complementàries programades per a l’alumnat escolaritzat en centres d’educació especial o en unitats d’educació especial ubicades en centres ordinaris mantinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb l’article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
2. L’objecte d’estes activitats és el desenrotllament de les habilitats socials i d’autonomia personal necessàries per a la integració de l’alumnat amb necessitats educatives especials.
Segon. Aprovació de les bases. S’aproven les bases per les quals es regirà esta convocatòria, que figuren en els annexos I i II d’esta orde, així com els documents adjunts següents:annex III, model de domiciliació bancària; annex IV, model de sol·licitud i declaració responsable; annex V, relació de l’alumnat participant; annex VI, recursos personals, i annex VII, autorització paterna  (autorització dels pares, mares o tutors legals de l’alumne per a assistir a l’activitat complementària).
Tercer. Definició i realització de les activitats complementàries.
1. Als efectes d’esta orde, es definixen com a activitats complementàries les organitzades pels centres durant l’horari escolar d’acord amb el seu projecte educatiu, i que tenen un caràcter diferenciat de les pròpiament lectives pel moment, per l’espai o pels recursos que utilitzen.
Es podran considerar, així mateix, altres activitats que, estant previstes en la programació general anual del centre, es realitzen de manera total o parcial fora de l’horari escolar i estiguen encaminades a potenciar l’obertura del centre al seu entorn, a procurar la formació integral de l’alumnat en aspectes referits a l’ampliació del seu horitzó cultural i a preparar-lo per a la inserció en la societat o l’ús del temps lliure.
2. Estes activitats s’hauran d’haver realitzat durant el curs escolar 2013-2014, i en tot cas, abans del 30 de juny de 2014.
ANNEX I
Bases de la convocatòria
Primera. Objectius. 1. Esta convocatòria està destinada a afavorir, per mitjà d’una ajuda econòmica, l’accés a les activitats complementàries de l’alumnat amb necessitats educatives especials escolaritzat en centres d’educació especial o en unitats específiques d’educació especial ubicades en centres ordinaris mantinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana.
2. Els objectius prioritaris són:
) Afavorir el desenrotllament d’habilitats socials i de relació interpersonal.
) Incrementar el nivell d’independència de l’alumne o alumna quant a autonomia personal (higiene, neteja personal, roba i alimentació).
) Utilitzar adequadament els recursos comunitaris: transport, telèfon públic, correus, informació i altres.
) Planificar activitats d’oci i temps lliure i participar-hi.
Segona. Participants. Hi podran participar tots els centres d’educació especial i totes les unitats d’educació especial ubicades en centres ordinaris que hagen programat activitats complementàries per al seu alumnat, sempre que siguen mantinguts amb fons públics i estiguen ubicats en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
Tercera. Caràcter i duració. 1. Les unitats d’educació especial ubicades en centres ordinaris i els centres d’educació especial podran incloure fins a un màxim de tres activitats complementàries que hagen realitzat o tinguen previst realitzar fins al 30 de juny d’este curs escolar 2013-2014.
2. Estes activitats hauran de tindre una duració superior a un dia i podran implicar actuacions periòdiques o continuades (natació, competicions esportives, etc.), així com l’assistència a jornades d’intercanvi, fires, exposicions de treballs o altres activitats educatives.
3. El pagament de les ajudes es realitzarà una vegada se’n justifique la realització, segons s’indica en la base novena.
Quinta. Sol·licitud i entrega de documentació. 1. El termini de presentació de sol·licituds serà el comprés entre el 23 de juny i el 23 de juliol, ambdós inclosos. En este termini, els centres remetran a laDirecció General d’Innovació, Ordenació i Política Lingüística la sol·licitud de participació en esta convocatòria (annex IV) i la documentació associada establida en la seua base quarta.
2. La sol·licitud i la documentació assenyalades podran ser remeses a la Direcció General d’Innovació, Ordenació i Política Lingüística a través de qualsevol dels mitjans establits en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia