lunes, 28 de julio de 2014

Decret sobre fires comercials de la Comunitat Valenciana.

1. Objecte i àmbit d’aplicació. 1. L’objecte d’este decret és la regulació administrativa de les fires comercials que se celebren en el territori de la Comunitat Valenciana, atenent als principis de simplificació i reducció de càrregues administratives, i d’acord amb el que establix la Llei 3/2011, de 23 de març, de la Generalitat, de Comerç de la Comunitat Valenciana.
2. El que disposa este decret no serà aplicable als mercats l’activitat exclusiva o fonamental dels quals siga la venda directa, amb retirada de mercaderia, amb independència de la denominació que adopten, ni als altres supòsits previstos en l’article 99 de la Llei 3/2011, de 23 de març, de la Generalitat, de Comerç de la Comunitat Valenciana.
2. Classificació de les fires comercials. Les fires comercials a les quals es referix l’article 98 de la Llei 3/2011, de 23 de març, de la Generalitat, de Comerç de la Comunitat Valenciana, amb independència de les característiques de l’oferta a exposar, es classifiquen en:
1. Fires comercials oficials: aquelles fires comercials organitzades per institucions firals directament, o indirectament davall la seua supervisió, que complisquen els requisits establits en el present decret.
2. Fires-mostres comercials: aquelles fires comercials que no tenen la consideració de fires comercials oficials.
3. Fires comercials oficials. 1. Les fires comercials oficials són aquelles fires comercials organitzades per les institucions firals directa o indirectament, que reunisquen les característiques següents:

) Que se celebren en instal·lacions permanents dotades dels servicis convenients per a este tipus d’activitats adscrites a les institucions firals.

) Que estiguen dotades d’un reglament de participació dels expositors.  ...

4. Institucions firals. 1. Es consideren institucions firals aquelles entitats que, gaudint de personalitat jurídica pròpia i sense ànim de lucre, tinguen per objecte la creació, organització i gestió de fires comercials. ...

5. Entitats organitzadores. 1. Les entitats organitzadores de les fires comercials tindran personalitat jurídica pròpia, podran ser de caràcter públic o privat i hauran d’estar vàlidament constituïdes d’acord amb les normes que els siguen d’aplicació.  ...

6. Fires-mostres comercials. Són aquelles manifestacions firals de caràcter no oficial, amb caràcter periòdic i duració determinada, organitzades per entitats locals, associacions empresarials, institucions o altres entitats organitzadores amb la finalitat de promocionar un producte o sector en un àmbit geogràfic concret. Estes fires-mostres comercials podran realitzar-se en instal·lacions fixes o no, sempre que complisquen amb els requisits de seguretat exigibles a este tipus d’esdeveniments.

7. Fires d’artesania. 1. En el marc de la Llei 1/1984, de 18 d’abril, de la Generalitat, d’Ordenació de l’Artesania, i el Decret 172/2013, de 15 de novembre, del Consell, pel qual es regula la Comissió d’Artesania de la Generalitat, sense perjuí de la classificació prevista en l’article 2 d’este decret, es consideraran fires d’artesania aquelles manifestacions firals que tinguen com a finalitat la promoció, difusió i venda de productes artesans i del sector artesà en general.
2. Les fires d’artesania podran obtindre el reconeixement com a tals de la Generalitat, sense que això obste al seu desenrotllament. Per a la seua obtenció, estes fires hauran de comptar amb un reglament de participació que garantisca que els productes que en elles es venen són de caràcter artesà, així com que, almenys, el 70 per cent dels expositors, en el cas que siguen productors, disposen del Document de Qualificació Artesana de la Generalitat o document equivalent en el cas d’artesans de fora de la Comunitat Valenciana.   ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia