lunes, 21 de julio de 2014

subvencions per a la realització de plans de formació professional per a l’ocupació, dirigits prioritàriament a persones ocupades.

ORDEN 23/2014, de 16 de julio, de la Conselleria de Economía, Industria, Turismo y Empleo, por la que se convocan subvenciones públicas para la realización de planes de formación profesional para el empleo, dirigidos prioritariamente a personas ocupadas y se regula el procedimiento general para la concesión de ayudas durante el ejercicio 2014. [2014/6800]
1. Objecte. 1. Esta orde té per objecte la convocatòria d’ajudes per a la realització de plans de formació dirigits prioritàriament a persones ocupades, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, en el marc de l’Orde Ministerial TAS/718/2008, de 7 de març (BOE 67, 18.03.2008), dictada en desplegament del Reial Decret 395/2007, per la qual es regula el subsistema de formació professional per a l’ocupació, en matèria de formació d’oferta i s’establixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al seu finançament.
2. La concessió de les subvencions es realitzarà en règim de concurrència competitiva, i es respectaran els principis d’objectivitat, igualtat, transparència i publicitat.
2. Tipologia, duració i termini d’execució dels plans de formació. 1. En funció dels objectius i de l’àmbit de la formació, s’establixen els tipus de plans de formació dirigits a la formació de persones treballadores de la Comunitat Valenciana següents:
A. Plans de formació intersectorials, en competències transversals i horitzontals a diversos sectors de l’activitat econòmica o de competències específiques d’un sector per al reciclatge i la requalificació de persones treballadores d’altres sectors, inclosa la formació dirigida a la capacitació per a la realització de funcions pròpies de la representació legal de les persones treballadores.
B. Plans de formació sectorials integrats per accions formatives (especialitats) dirigides a la formació de persones treballadores d’undels sectors que s’especifiquen en l’annex I, a fi de desenrotllar accions formatives d’interés general per al dit sector, i satisfer necessitats específiques de formació d’este. Les accions específiques programades en este tipus de plans també podran dirigir-se al reciclatge i a la requalificació de persones treballadores procedents d’altres sectors en situació de crisi.
C. Plans de formació intersectorials dirigits específicament als col·lectius de persones treballadores i sòcies de l’economia social.
D. Plans de formació intersectorials dirigits específicament al col·lectiu d’autònoms.
E. Plans de formació a desenrotllar per entitats i centres de formació acreditats o homologats.
3. Entitats beneficiàries. 1. Són entitats beneficiàries d’estes ajudes:
a) Per a l’execució dels plans de formació intersectorials previstos en l’article 2.1.A, les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de la Comunitat Valenciana de caràcter intersectorial en ambdós casos, l’àmbit d’actuació de les quals s’estenga a tota la Comunitat.
5. Convocatòria. Amb caràcter general, el termini de presentació de sol·licituds serà de trenta dies naturals comptadors des de l’endemà de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
6. Sol·licituds d’ajuda. 1. Les sol·licituds es presentaran en model normalitzat en el registre d’entrada de la direcció general competent en matèria de formació professional per a l’ocupació preferentment, sense perjuí de poder fer-ho en qualsevol altra de les formes establides en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions  Públiques i del Procediment Administratiu Comú (d’ara en avant LRJPAC).
2. Així mateix podrà realitzar-se la presentació telemàtica de les sol·licituds i per a això s’accedirà al catàleg de servicis públics interactius de la Generalitat a través de (‹ www.tramita.gva.es ›) o de la web del SERVEF (‹ www.SERVEF.es ›) i se seleccionarà el servici corresponent.
Per a això, el sol·licitant haurà de disposar de firma electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut d’entitat (persones jurídiques), o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física), ambdós admesos per la seu electrònica de la Generalitat (‹https://sede.gva.es ›).
Article 7. Instrucció.
Article 8. Criteris de valoració de sol·licituds.
Article 9. Determinació de la subvenció.
Article 10. Proposta de resolució i tràmit d’audiència.
Article 11. Resolució.
Article 12. Subcontractació dels plans formatius
Article 13. Normes sobre la impartició dels cursos.
Article 14. Control, seguiment i supervisió.
Article 15. Avaluació de l’eficàcia i impacte de la formació.
Article 16. Avaluació de la qualitat de la formació i certificat a l’alumnat.
Article 17. Persones participants.
Article 18. Certificat de la formació.
Article 19. Elegibilitat del gasto, justificació i liquidació econòmica de les subvencions.
Article 20. Bestreta de la subvenció.
Article 21. Reintegrament de les subvencions.
Article 22. Ajudes als participants desempleats.
Article 23. Gestió.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
Segona
Tercera
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Segona
ANNEX I. Relació de sectors susceptibles de formalització de plans de formació.
Agrari (inclosos manipulat, envasament, comerç i exportació de cítrics i productes hortofructícoles)
Indústria del moble, calçat i tèxtil.
Indústria del metall
Indústria química i plàstic
Indústries agroalimentàries.
Servicis d’atenció a persones dependents
Servicis de transport per carretera
Turisme i hostaleria
Indústries de l’automoció.
Construcció (formació dirigida a la competitivitat sostenible del sector).

ANNEX II. Accions de teleformació no certificable

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia