viernes, 13 de junio de 2014

procés de preinscripció i matriculació per al curs acadèmic 2014-2015 a les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana.

DISPOSICIONS GENERALS. 1. Amb caràcter general, els ciutadans de qualsevol nacionalitat podran matricular-se en un idioma diferent de l’oficial del país on van realitzar la seua escolarització obligatòria.
2. La matriculació en les ensenyances d’idiomes de règim especial que s’oferixen en les escoles oficials d’idiomes no pressuposa la inscripció per a la realització de la prova de certificació. Esta última haurà de realitzar-se en els termes que disposa l’article 3 de l’Orde de 10 de març de 2008, de la Conselleria d’Educació, per la qual es regula la prova de certificació de les ensenyances d’idiomes de règim especial en la Comunitat Valenciana. És responsabilitat de l’alumnat interessat la inscripció en les proves de certificació en els períodes establits per a això.
3. Conforme a l’article 3, apartat 5, de l’Orde de 31 de gener 2008, per la qual es regula l’avaluació i promoció de les ensenyances de règim especial a la Comunitat, el currículum es podrà organitzar en mòduls diferenciats de les competències orals i competències escrites.
4. L’alumnat que es matricule en cursos autoritzats per la conselleria amb competències en planificació escolar que s’organitzen per destreses, podrà obtindre una acreditació acadèmica de les competències superades que formarà part del seu expedient acadèmic, i que, per a poder promocionar al curs següent, en cap cas l’eximix de superar les quatre destreses que consten les proves de certificació del nivell corresponent.
5. Tota l’oferta formativa de les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat haurà de ser autoritzada per la conselleria amb competències en matèria d’educació, sent pública la duració en hores, taxa corresponent (segons la Llei 5/2013, de 23 de desembre, DOCV 7181, 27.12.2013) i requisits d’accés para cada un dels cursos.
Primer. Condicions d’accés i preinscripció. 1. D’acord amb la legislació vigent, per a accedir a les ensenyances d’idiomes serà requisit imprescindible tindre setze anys complits l’any natural en què comença els estudis. Hi podran accedir, així mateix, els majors de catorze anys per a seguir les ensenyances d’un idioma diferent del de la primera llengua estrangera cursada en l’educació secundària obligatòria.
2. El títol de Batxiller habilitarà per a accedir, seguint el procediment establit en la present resolució, a les ensenyances d’idiomes de nivell B1 de la primera llengua estrangera cursada en el Batxillerat; així mateix, podrà accedir al nivell B1 de valencià l’alumnat que, havent superat en els seus estudis de Batxillerat la matèria comuna Valencià: Llengua i Literatura I (1r) i Valencià: Llengua i Literatura II (2n), dispose del títol de Batxiller.
L’alumnat que va finalitzar els estudis de Batxillerat, havent cursat anglés, francés, alemany o italià com a primera llengua estrangera amb anterioritat al curs acadèmic 2008-2009, podrà matricular-se en el segon curs de nivell bàsic (A2), a petició de l’interessat i sempre que existiren vacants en este nivell.
3. El certificat del nivell A2 de l’idioma corresponent, obtingut després de la superació de la prova homologada regulada per l’Orde 20/2011, de 24 d’octubre, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació (DOCV 6646, 14.01.2010), habilitarà per a accedir, seguint el procediment establit en la present resolució, al primer curs de nivell B1 del dit idioma.
4. L’alumnat que haja superat la prova dels nivells d’A2 i B1 en el Centre Universitari d’Idiomes a Distància (CUID) tindrà accés al primer curs de nivell B1 i al primer curs de nivell B2, respectivament (segons acord de 23 d’octubre 2012 de col·laboració entre la Universitat Nacional d’Educació a Distància –UNED– i el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, amb validesa per a tot el territori nacional).
5. L’alumnat que tinga el grau elemental i el mitjà de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) podrà accedir al primer curs de nivell B2 i al nivell C2, respectivament, a les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana.
6. Els diplomes d’Espanyol per a Estrangers dels nivells A2, B1 i B2 permeten accedir, respectivament, al primer curs del nivell B1, B2 i C1 d’espanyol de les escoles oficials d’idiomes, segons el Reial Decret 264/2008, de 22 de febrer, article 5 (BOE 62 de 12.03.2008).
Segon. L’alumnat que desitge cursar estudis en alguna escola oficial d’idiomes de la Comunitat Valenciana, en el curs 2014-15. 1. Requerirà preinscripció en els supòsits següents:
1.1. L’alumnat de nou ingrés.
1.2. L’alumnat que, sense estar matriculat el curs acadèmic anterior a les escoles oficials d’idiomes, ha superat la prova de certificació per a l’obtenció del certificat de nivell A2, B1, B2 o C1 de l’idioma corresponent i desitja matricular-se per a continuar els seus estudis.
1.3. L’alumnat que va renunciar a la seua matrícula amb anterioritat a la finalització del mes de gener sense presentar cap justificació, tal com disposa l’article 9.1 de l’Orde de 31 de gener de 2008, de la Conselleria d’Educació, per la qual es regula l’avaluació i promoció de les ensenyances d’idiomes de règim especial a la Comunitat Valenciana.
1.4. L’alumnat que ha cursat el programa
That’s English! durant el curs anterior i desitge incorporar-se a la modalitat presencial, excepte aquells que han aprovat el mòdul 4 i 9 i han superat la prova de certificació dels nivells A2 i B1.
1.5. L’alumnat matriculat en el curs anterior que, havent superat la prova de certificació de nivell B2, desitge continuar els seus estudis en el nivell C1.
1.6. L’alumnat matriculat el curs anterior que, havent superat la prova de certificació de nivell C1, desitge continuar els seus estudis en el nivell C2.
1.7. L’alumnat que va estar matriculat en el curs anterior en un o més idiomes i desitge iniciar els seus estudis en un nou idioma.
1.8. L’alumnat que, sense estar matriculat el curs anterior, desitge continuar els seus estudis en un determinat idioma.
1.9. L’alumnat que desitge realitzar la prova de nivell, segons allò que s’ha indicat a l’apartat quint de la present resolució.
1.10. L’alumnat que desitge realitzar els estudis a l’escola oficial d’idiomes per mitjà de l’opció de formació del professorat i que no va participar en els cursos realitzats presencialment el curs 2013-2014.
2. No requerirà preinscripció:
2.1. ...
Tercer. Procés de preinscripció. 1. Per a preinscriure’s, segons el calendari que es contempla en la present resolució, l’alumnat presentarà la sol·licitud telemàticament. Es podrà presentar una sol·licitud per idioma i escola. Quedaran anul·lades les sol·licituds de preinscripció d’un mateix idioma en qualsevol dels casos següents:
) Sol·licituds per a ambdós torns: matí i vesprada.
) Sol·licituds per a més d’una escola oficial d’idiomes o aularis.
) Sol·licituds per a un curs i per a la prova de nivell simultàniament d’un mateix idioma.
2. L’alumnat podrà preinscriure’s en la prova de nivell, segons queda establit en l’article 17 de l’Orde 87/2013, de 20 de setembre, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual es regula l’organització i el funcionament de les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana.
3. En les aules adscrites o aularis de les escoles oficials d’idiomes actuals, només es podrà preinscriure l’alumnat dels nivells i idiomes autoritzats en estes.
4. La fase de preinscripció estarà disponible en la pàgina web de la secció d’idiomes de la direcció general amb competències en ensenyances d’idiomes de règim especial: ‹ http://www.cece.gva.es/ocd/sedev/val/idiomas.htm › des de les 09.00 hores del dia 30 de juny de 2014 fins a les 15.00 hores del dia 18 de juliol de 2014, ambdós inclosos.
5. Per a la formalització telemàtica de la preinscripció, cada escola oficial d’idiomes posarà a disposició dels usuaris que no disposen d’accés a Internet un o més terminals habilitats a este efecte.
Quart. Procés de matriculació. L’orde de matriculació serà el següent:
1. Al llarg del mes de juny i juliol de 2014, segons el calendari que determine cada escola oficial d’idiomes, es matricularà l’alumnat que no requerix preinscripció:
1.1. L’alumnat matriculat en els primers cursos dels diferents nivells del MECR, en el curs 2013-2014, que promocionen als segons cursos del nivell corresponent.
1.2. L’alumnat matriculat en el curs anterior que ha realitzat la prova de certificació corresponent de nivell A2, B1, tant si l’ha superada com si no:
– Els que l’hagen superada es podran matricular en el primer curs del nivell següent.
– Els que no l’hagen superada podran repetir curs sempre que no hagen esgotat el nombre de convocatòries establides per nivell; en cas contrari, podran matricular-se en el període de vacants si n’hi haguera.
1.3. L’alumnat matriculat en el curs anterior que ha realitzat la prova de certificació corresponent de nivell B2, C1 i C2 i que no l’haja superada, podrà repetir curs sempre que no haja esgotat el nombre de convocatòries establides per nivell.
1.4. L’alumnat matriculat en el curs acadèmic 2013-2014 en cursos presencials d’anglés (nivells A2 i B1) dirigits al professorat d’ensenyances no universitàries, en exercici a centres sostinguts amb fons públics, tant si promociona com si no.
1.5. L’alumnat matriculat en el curs 2013-2014 en el nivell A2 en alguna escola oficial d’idiomes i que haja superat la prova homologada en el seu respectiu centre d’educació secundària o formació professional, es matricularà en el primer curs de nivell B1.
1.6. L’alumnat matriculat en el curs anterior en les ensenyances de l’escola oficial d’idiomes, que per a realitzar la prova de certificació va presentar la renúncia condicionada a la seua matrícula oficial i ha superat la prova, es matricularà en el 1r curs del nivell següent. En cas de no haver superat la dita prova, es matricularà després de la convocatòria extraordinària de setembre.
1.7. L’alumnat matriculat en el curs anterior en les ensenyances de l’escola oficial d’idiomes en els cursos finals de cada nivell que, sense haver renunciat ni haver perdut l’escolaritat, no es va inscriure en la seua corresponent prova de certificació. Este alumnat es matricularà com a repetidor del curs on estiguera matriculat.
1.8. L’alumnat matriculat en el curs anterior en les ensenyances del programa That’s English! que haja superat el mòdul 4 i la prova de certificació de nivell A2, es matricularà en el primer curs de nivell B1 en la modalitat presencial, a la mateixa escola. L’alumnat que vullga continuar en el programa That’s English es matricularà al setembre.
1.9. L’alumnat matriculat en el curs anterior en les ensenyances del programa That’s English! que haja superat el mòdul 9 i la prova de certificació de nivell B1, es matricularà en el primer curs de nivell B2 en la modalitat presencial, a la mateixa escola.
2. En el mes de setembre de 2014, segons el calendari i el procediment que determine cada escola oficial d’idiomes, es matricularà el següent alumnat que tampoc requerix preinscripció:
2.1. Després dels exàmens extraordinaris de setembre, l’alumnat matriculat en el curs anterior en les ensenyances de 1r de nivell A2, 1r de nivell B1, 1r de nivell B2, es matricularà en el curs a què accedix, o en el curs que repetix, com a resultat dels dits exàmens. De la mateixa manera, l’alumnat que va realitzar la renúncia condicionada per a presentarse a la prova de certificació i no la va superar, també es matricularà en el mateix mes.
2.2. L’alumnat matriculat en el curs anterior en les ensenyances de l’escola oficial d’idiomes on li va ser acceptada la renúncia a la matrícula oficial per causa degudament justificada, tal com establix l’article 9.2 de l’Orde de 31 de gener de 2008.
2.3. L’alumnat matriculat l’any anterior en les ensenyances d’una altra escola oficial d’idiomes que sol·licite trasllat d’expedient. Este alumnat haurà d’acreditar, en el moment de formalitzar la seua matrícula, la seua situació acadèmica, per mitjà d’un certificat acadèmic de notes, expedit per l’escola oficial d’idiomes de procedència. En cas de detectar-se duplicitat en dos escoles oficials d’idiomes es procedirà a l’anul·lació d’ambdós matrícules.
3. Finalment, es matricularà al setembre de 2014 l’alumnat amb preinscripció:
3.1. L’alumnat que va realitzar la preinscripció utilitzant l’opció de formació del professorat i ha realitzat la prova de nivell.
3.2. L’alumnat amb preinscripció (punt 1 de l’apartat segon), segons l’orde resultant del sorteig corresponent, en els idiomes i nivells que siguen procedents.

4. Finalment, una vegada determinades les vacants existents, es procedirà a la seua adjudicació fins l’esgotament de les places escolars disponibles. Durant este període d’adjudicació de vacants es podran matricular els que van perdre l’escolaritat o els que van esgotar les seues convocatòries presencials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia