martes, 15 de abril de 2014

30 beques Talent 2014. De formació i l’especialització professional dels jóvens de la Comunitat Valenciana, així com la realització de pràctiques sobre els distints aspectes que afecten el procés d’internacionalització de les empreses.- Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE)

1. Objecte. L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) convoca les beques Talent 2014  l’objectiu  de  les  quals  és  la  formació  i  l’especialització  professional  dels  jóvens  de  la Comunitat Valenciana, així com la realització de pràctiques sobre els distints aspectes que afecten el procés d’internacionalització de les empreses de la nostra Comunitat. Comunitat.
Les  beques  Talent  2014  perseguixen  la  millora  del  capital  humà  per  mitjà  de  la  formació  i especialització professional en internacionalització de conformitat amb l’eix, el tema i l’actuació del PO FSE CV 2007­2013:
– Eix prioritari 2: fomentar l’ocupabilitat, la inclusió social i la igualtat entre homes i dones, tema prioritari  66:  aplicació  de  mesures  actives  i  preventives  en  el  mercat  laboral.  Incrementar  la participació en el mercat de treball i la integració social de persones desocupades en generalment i prioritàriament jóvens.
2.  Programa.  La  finalitat  d’estes  beques  és  la  formació  i  especialització  professional  en internacionalització  dels  jóvens  de  la  Comunitat  Valenciana  en  els  dos  vessants,  l’exportació  i l’atracció  d’inversió  estrangera.  Per  a  això  s’elaborarà  per  part  de  l’IVACE,  en  consens  amb l’entitat de destinació corresponent, un programa formatiu amb una duració màxima de dotze (12) mesos consistent en la realització de pràctiques en comerç exterior que es desenrotllarà en:
A) Oficina de l’IVACE a València.
El programa de formació dirigit al becari que es desenrotllarà en l’Oficina d’IVACE a València versarà sobre les matèries següents:
– Base  exportadora  de  la Comunitat  Valenciana:  coneixement  i  identificació  de  les  empreses  i sectors que la constituïxen.
– Activitats de promoció: convocatòries, organització de missions comercials, missions inverses, preparació d’agendes de treball.
– Projectes oferits per organismes multilaterals: coneixement de les bases de dades dels diversos organismes,  busca  de  licitacions  internaci­onals,  preparació  de  manifestacions  d’interés, prequalificacions i ofertes tecnicofinanceres.
– Projectes de cooperació d’organismes regionals i programes de cooperació europea.
– Gestió de servicis a empreses: servicis d’informació, d’assessorament, de promoció, programes de suport a la internacionalització.
–  Preparació  d’estudis  i  notes  sobre  els  factors  que  afecten  l’establiment  d’empreses  a  la Comunitat Valenciana,  així  com sobre la implantació  d’empreses  de la Comunitat Valenciana  a l’exterior.
–  Projectes  i oportunitats  d’inversió  i implantació  internacional:  estudi  de consultes, seguiment dels projectes, busca d’informació sobre finançament per a projectes d’implantació, recopilació i estudi de la normativa vigent i diverses estructures jurídiques dels països objecte de la implantació.
– Projectes i oportunitats d’atracció d’inversió estrangera a la Comunitat Valenciana.
B) Delegacions d’IVACE a l’exterior.
El  programa  formatiu  dels  becaris  en  les  delegacions  d’IVACE  a  l’exterior  se  centrarà especialment  a  conéixer  el mercat del país de destinació, donar suport  a la prestació de servicis individuals a empreses en eixe mercat, i desenrotllar activitats de promoció en este.
En  el  supòsit  d’haver­hi  qualsevol  tipus  de  problemàtica  en  la  tramitació  de  la  documentació necessària per al desplaçament i la incorporació del becari al país de destinació, este començarà la seua  labor formativa  en  les  oficines  centrals  d’IVACE fins  a  la seua  efectiva  incorporació  a  la destinació assignat o qualsevol altre que s’estime convenient.
C) Associacions, instituts tecnològics, entitats o organismes sectorials de la Comunitat Valenciana:
El programa formatiu dels becaris en les associacions, instituts tecnològics, entitats o organismes sectorials de la Comunitat Valenciana consistix en la realització de pràctiques que tindran com a objectiu  l’especialització màxima  del  becari  en  el sector  assignat  i  que  consistirà  a  desenrotllar qualsevol actuació relativa a l’àrea d’internacionalització, com ara:
– Assistència a fires
– Assistència a seminaris i conferències
– Elaboració d’informes
– Elaboració d’estudis de mercat
– Realització d’accions comercials, activitats de promoció, etc.
D) Empreses de la Comunitat Valenciana i organismes de promoció de la internacionalització.
El  programa  formatiu  dels  becaris  es  desenrotllarà  en  empreses de  Comunitat  Valenciana  que tenen filials i/o projectes d’implantació en l’exterior o bé en aquells organismes entre els objectius dels  quals  està  la  internacionalització  de  les  empreses  (institucions  oficials,  organismes multilaterals, bancs multilaterals de desenrotllament, cambres de comerç…).
S’executarà un pla de formació consensuat entre l’IVACE i l’empresa o organisme de destinació, basat  en  l’aprenentatge,  en  el  qual  un  tutor  designat  per  l’empresa  o  organisme  de  destinació
realitzarà el seguiment i avaluació del becari i executarà; per tant, i en consens amb l’IVACE, la destinació exterior podrà modificar­se en benefici dels objectius de formació perseguits.
Simultàniament, la formació pràctica es complementarà amb una formació teòrica consistent en la realització d’un Curs Superior d’Internacionalització de l’Empresa Valenciana, modalitat en línia, d’un màxim de 260 hores de duració.
L’objectiu  d’este  curs  és  proporcionar  al  becari  una  visió  global  de  l’activitat  empresarial internacional, i de l’entorn institucional involucrat en la promoció exterior i internacionalització de les empreses  de  la Comunitat  Valenciana.  Durant  la realització  del  curs,  l’alumnat  es formarà, almenys, en les matèries següents:
– Mòdul de Fonaments Econòmics
– Mòdul de Màrqueting Internacional
– Mòdul de Finances Internacionals
– Mòdul de Logística
– Mòdul de Dret Internacional
– Mòdul de Sensibilització Ambiental
– Mòdul d’Igualtat d’Oportunitats
Serà requisit indispensable per a obtindre el certificat d’aprofitament d’esta beca la superació amb èxit del Curs Superior d’Internacionalització de l’Empresa Valenciana.
No hauran de realitzar este curs aquells aspirants que acrediten haver realitzat i superat amb èxit un màster en Gestió de Comerç Internacional, Curs Superior d’Internacionalització de l’Empresa o bé haja superat la part teòrica d’un màster d’Internacionalització de més de 260 h.
4. Duració del programa de beques. La duració de la beca, sempre que hi haja crèdit adequat i suficient per a cada un dels exercicis pressupostaris, s’estendrà, com a màxim, fins a dotze (12) mesos, després de l’acceptació prèvia de la beca per part del becari a través del corresponent document.
5.  Dotació  econòmica.  Per  als  fins  formatius  anteriorment  descrits  cada  beca  estarà dotada ...
amb una quantia econòmica bàsica per import de dotze mil vint euros (12.020,00 €) bruts anuals,
La dotació mencionada anteriorment, així com tots els gastos relacionats amb la beca, estan cofinançats al 80 % a càrrec del Fons Social Europeu, a través de l’eix 2. Tema Prioritari  66,  actuació  «beques  d’internacionalització  de  jóvens  desocupats»  del Programa Operatiu FSE de la Comunitat Valenciana 2007­2013, ... de l’exercici 2014 per un import total de 500.000,00 €. Atés que el desenrotllament de la beca tindrà lloc durant els  exercicis  2014  i  2015,  el  pressupost  corresponent  al  segon  serà,  amb  caràcter estimatiu, de 200.000,00 € procedent de la part no executada de l’exercici 2014, i estarà condicionat a la seua publicació en el DOCV.
7.  Nombre  de  places  i  procediment  de  concessió.  El  nombre  de  beques  convocades  per  a  la realització  del  programa  de  beques  Talent  2014  és,  com  a  màxim,  de  30,  i  es  procedix  a l’adjudicació en règim de concurrència competitiva d’acord amb el que establix esta resolució.
8.  Beneficiaris.  Requisits.  Podran  ser  beneficiaris  de  les  beques  Talent  2014  les persones físiques que tinguen els requisits següents:
a)  Ser  ciutadà  de  la  Unió  Europea  i  resident  a  la  Comunitat  Valenciana,  almenys,  dotze  (12)
mesos abans de la data de publicació de la convocatòria en el DOCV.
b) Ser menor de 30 anys en la data de publicació de la convocatòria en el DOCV.
c)  Estar  en  possessió  d’una  titulació  universitària  de  grau  superior.  En  el  supòsit  de  titulació obtinguda  en  qualsevol  país  diferent  d’Espanya,  esta  titulació  haurà  d’anar  acompanyada  de l’homologació  pel  Ministeri  d’Educació  espanyol  (o  per  alguna  universitat  pública  espanyola) corresponent al nivell exigit en la present convocatòria; o bé estar en possessió d’un títol de grau, i haver acreditat un mínim de 4 anys d’estudis universitaris.
d) Anglés parlat i escrit; així  com  castellà en el  cas d’aquells aspirants que no posseïsquen la nacionalitat espanyola.
e)  No  haver  sigut  beneficiari  de  cap  altra  beca  de  semblants  característiques (concedides  per administracions,  cambres  de  comerç,  altres  organismes  de  promoció  comercial,  etc.)  amb independència de la procedència del seu finançament.
f)  Estar  en  situació  de  desocupació  i  no  ser  perceptors  de  prestacions  per  este  motiu,  en  el moment de presentació de la sol∙licitud de la beca.
g) No estar afectat per cap limitació incompatible amb el desenrotllament funcional o geogràfic de la beca.
h)  No  tindre  antecedents  penals  o  estar  sotmés  en  alguna  causa  penal  que  impedisquen  el desenrotllament funcional o geogràfic de la beca.
i) Estar al corrent en les obligacions fiscals i amb la Seguretat Social
J) No incórrer en cap de les causes d’inhabilitació previstes en l’article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
Es valorarà:
1.  Titulacions  preferents:  Dret,  Econòmiques,  Administració  i  Direcció  d’Empreses,  Ciències Polítiques i de l’Administració, Graduat Superior en Comerç Internacional, Enginyeria Superior, i Investigació  i  Tècniques  de  Mercat  (sempre  que  provinga  del  primer  cicle  de  Dret,  ADE, Economia o qualsevol Enginyeria Superior).
2. Haver realitzat un curs d’especialització o màster en Comerç Exterior, així com altres cursos d’especialització relacionats amb la temàtica de les beques.
3. Haver realitzat un curs d’especialització o màster, així com altres cursos d’especialització no relacionats amb la temàtica de les beques.
4. Coneixement d’altres idiomes.
5. Coneixements de valencià.
6. Experiència professional en internacionalització.
7. Experiència professional no relacionada amb la temàtica de les beques.
8. Haver participat en programes d’intercanvi com ara Erasmus, Leonardo Da Vinci, Fundesem Business  school;  carreres de doble titulació GEDE, GEE o bé haver desenrotllat pràctiques en empreses estrangeres en el marc de la carrera universitària. L’acreditació de la participació en els programes d’intercanvi serà per mitjà del certificat per part del departament corresponent de la universitat espanyola.
9. Altres mèrits: coneixements d’informàtica (programes i nivell), publicacions i ponències (còpies de les publicacions i/o ponències).
9. Termini i formalització de sol∙licituds. 9.1. L’imprés de sol∙licitud a omplir pels candidats estarà disponible en la pàgina web de l’IVACE [www.ivace.es] a partir de l’endemà de la publicació en el DOCV de la present  convocatòria.  La  presentació  de  l’imprés  de  sol∙licitud,  així  com  la  documentació sol∙licitada en l’IVACE podrà realitzar­se per qualsevol de les formes previstes en l’article 38.4 de la  Llei  30/1992,  de  26  de novembre,  de  Règim  Jurídic  de  les  Administracions  Públiques  i  del Procediment  Administratiu  Comú.  Si  s’optara  per  mitjà  de  l’enviament  per  correu,  la  persona interessada haurà d’acreditar, amb el resguard corresponent, la data d’imposició de l’enviament i comunicar­ho  en  el  mateix  dia  al  departament  de  formació  de  l’IVACE,  correu  electrònic:
becasinternacional.ivace@gva.es, la remissió de la sol∙licitud.
El termini de presentació de sol∙licituds finalitzarà el 30 d’abril de 2014 a les 14.00 hores.
9.2. Documentació a aportar: ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia