lunes, 18 de junio de 2012

ajudes de menjador escolar en els centres educatius no universitaris de titularitat de la Generalitat per al curs escolar 2012-2013.

1. Objecte. La present resolució té com a objecte convocar la concessió d’ajudes de menjador escolar en els centres educatius no universitaris de titularitat de la Generalitat per al curs escolar 2012-2013.
2. Àmbit d’aplicació. 2.1. La present resolució s’aplicarà als centres educatius no universitaris de titularitat de la Generalitat, dependents de la conselleria amb competències en matèria d’educació, que impartisquen ensenyances del segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària i als centres específics d’Educació Especial.
2.2. Així mateix, s’aplicarà la present resolució als centres privats concertats qualificats com a centres d’acció educativa singular (CAES).
2.3. No serà aplicable el que establix la present resolució a les escoles d’Educació Infantil de primer cicle, atés que en la prestació del servici de menjador els usuaris abonen, si és el cas, un preu públic, sense perjuí del finançament de gastos de funcionament que reben de la Conselleria amb competències en matèria d’educació.
3. Requisits generals per a sol·licitar l’ajuda de menjador escolar. 3.1. Per a poder sol·licitar ajudes de menjador l’alumnat haurà de reunir, a la finalització del termini de presentació de sol·licituds, els requisits següents:
a) Estar matriculat en un centre educatiu degudament autoritzat, entre els esmentats en l’apartat 2 de la present resolució.
b) Haver presentat la sol·licitud (annex II) i documentació requerides en la present resolució en els terminis establits. 
c) No estar incurs en alguna de les prohibicions establides en l’article 13 de la Llei General de Subvencions.
3.2. Estos requisits hauran de mantindre’s al llarg de tot el curs per al qual se sol·licita l’ajuda.
4. Beneficiaris de la subvenció del servici de menjador escolar. De conformitat amb el que disposa l’article 5 de l’Orde 46/2010, de 28 de maig, de la Conselleria d’Educació, per la qual s’establixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes de menjador escolar en els centres educatius no universitaris de titularitat de la Generalitat, i en els termes expressats en esta orde, tindran dret a la subvenció de les prestacions del servici de menjador:
4.1. Beneficiaris directes de l’ajuda assistencial de menjador:
a) L’alumnat del centre educatiu beneficiari de ruta de transport escolar o d’ajuda individual de transport sempre que residisca en municipi diferent d’aquell en què es trobe el centre docent en què estiga escolaritzat.
b) L’alumnat escolaritzat en centres específics d’educació especial.
c) Alumnat que tinga la condició d’orfe absolut o es trobe en situació d’acolliment, ja siga en residència o família, així com els fills o filles de famílies acollidores. Esta condició haurà d’acreditar-se per mitjà de certificat del director o directora del centre d’acollida dependent de la conselleria amb competències en matèria de benestar social, o de l’òrgan competent de la mateixa conselleria, en els casos d’acollida en famílies educadores.
d) Els fills i filles de víctimes de violència de gènere, condició que haurà d’acreditar-se amb la presentació de la còpia compulsada de l’orde de protecció a favor de la víctima o, si és el cas, sentència definitiva condemnatòria per fets constitutius de violència de gènere, en la qual s’acorden mesures de protecció a favor de la víctima que romanguen vigents durant la tramitació de l’ajuda. Excepcionalment, serà títol d’acreditació d’esta situació l’informe del Ministeri Fiscal que indique l’existència d’indicis que la demandant és víctima de violència de gènere fins que es dicte l’orde de protecció.
e) Les víctimes del terrorisme. Per a la seua acreditació es presentarà còpia compulsada de la corresponent resolució del Ministeri de l’Interior.
4.2. Beneficiaris de l’ajuda assistencial de menjador prèvia baremació:
Serà beneficiari de l’ajuda per al servici de menjador escolar tot aquell alumnat d’Educació Infantil de segon cicle, Educació Primària, Educació Especial, Educació Secundària Obligatòria, al qual se li concedisca l’ajuda amb caràcter assistencial d’acord amb el barem que s’establix en els articles següents, en atenció a les circumstàncies socioeconòmiques concurrents, i sempre que no superen els llindars de renda establits en l’apartat següent.
10. Termini ordinari de presentació de sol·licituds. La sol·licitud de concessió d’ajuda assistencial de menjador s’ha de presentar, amb la pertinent documentació justificativa, en el centre educatiu, juntament amb la matrícula de l’alumne, amb la qual cosa el termini ordinari de presentació de sol·licituds s’iniciarà i finalitzarà alhora que el termini de matriculació, segons el calendari que s’establisca per al curs escolar 2012-2013. Així mateix per a l’alumnat que haja confirmat la seua permanència en el centre, el termini de sol·licitud s’iniciarà des de la publicació de la present resolució fins a l’últim dia del termini ordinari de matriculació.
11. Termini extraordinari de presentació de sol·licituds. En el mes de setembre s’obrirà un termini extraordinari que conclourà el dia 15, en el qual s’admetran les sol·licituds que es deriven de noves matriculacions en el mes de setembre.
12. Ajudes de caràcter excepcional. Les sol·licituds que es presenten fora dels terminis ordinari i extraordinari s’admetran, sempre que es tracte d’alumnes que s’incorporen al sistema educatiu després dels dits terminis i sempre amb anterioritat al 31 de desembre de 2012. A partir d’esta data no s’admetrà la presentació de més sol·licituds.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia