lunes, 18 de junio de 2012

sobre el servici complementari de transport dels centres públics de titularitat de la Generalitat per al curs 2012-2013.

1. Àmbit d’aplicació. Estes normes seran aplicables als centres que impartisquen Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria, i als centres específics d’Educació Especial de titularitat de la Generalitat.
2. Beneficiaris. 2.1. És beneficiari del servici de transport escolar, l’alumnat d’Educació Primària, Educació Especial i Educació Secundària Obligatòria, incloent-hi l’alumnat de Programes de Qualificació Professional Inicial, el domicili habitual del qual, degudament acreditat, es trobe a una distància, en línia recta, de 3 quilòmetres o més del centre educatiu que li corresponga per a la seua escolarització. Amb caràcter excepcional es podrà tindre en compte aquelles zones en què l’accés al centre docent siga dificultós a causa de l’orografia del terreny.
2.2. L’alumnat beneficiari del servici de transport escolar, tant en la seua modalitat de transport col·lectiu com individual, només serà beneficiari del servici gratuït de menjador escolar quan el domicili habitual es trobe en un municipi diferent del del centre docent que li corresponga per a la seua escolarització.
2.3. L’acreditació documental del domicili s’efectuarà per mitjà de la presentació, o bé d’un certificat de residència, o bé d’un certificat d’empadronament acompanyat dels últims rebuts de llum i aigua de la vivenda, els titulars dels quals siguen els pares/tutors de l’alumne, amb una antiguitat màxima de quatre mesos i amb un consum que acredite l’ús habitual de la vivenda.
2.4. El centre d’escolarització estarà determinat, segons corresponga, per alguna de les circumstàncies següents:
a) L’àrea d’influència del seu domicili habitual.
b) El centre d’adscripció del seu centre educatiu.
c) La resolució d’escolarització del director territorial d’Educació corresponent, a la vista del dictamen tècnic.
2.5. En Educació Secundària el centre d’escolarització determinarà la condició de l’alumne com a beneficiari del transport escolar, si el centre de Primària de què procedix este alumne era el que li corresponia segons les circumstàncies assenyalades en els paràgrafs anteriors.
2.6. En tot cas, i encara que a l’empara de les normes d’admissió de l’alumnat, l’escolarització d’este es realitze en un centre educatiu de l’àrea d’influència del domicili laboral d’algun dels pares o tutors, esta situació no constituïx cap excepció al ja expressat respecte a la determinació
del centre d’escolarització que atribuïx la condició de beneficiari de transport escolar (subapartat 2.3 d’este apartat), pel qual este alumnat no tindrà la consideració de beneficiari de transport escolar col·lectiu o individual.
2.7. Els pares, mares o tutors hauran de sol·licitar la concessió de la prestació del servici complementari de transport en el moment de formalitzar la matrícula, d’acord amb els terminis següents:
a) Termini ordinari: coincidirà amb el termini ordinari de matrícula establit en el calendari per al curs escolar 2012-2013.
b) Termini extraordinari: en el mes de setembre s’obrirà un termini extraordinari que conclourà el dia 15, en què s’admetran les sol·licituds que es deriven de noves matriculacions en el mes de setembre.
c) Termini excepcional: les sol·licituds que es presenten fora dels terminis ordinari i extraordinari s’admetran, sempre que es tracte d’alumnes que s’incorporen al sistema educatiu, després d’estos terminis i sempre amb anterioritat al 31 de desembre de 2012. A partir d’esta data no s’admetrà la presentació de més sol·licituds.
2.8. El model de sol·licitud és el contingut en l’annex II de la present resolució i juntament amb este s’haurà de presentar la documentació acreditativa del domicili.
2.9 Este model de sol·licitud és únic i s’utilitzarà també en les convocatòries d’ajudes de llibres de text i de menjador.
2.10 En el cas que alumnes que formen part de la mateixa unitat familiar estiguen escolaritzats en el curs 2012-2013 en un únic centre, es presentarà una única sol·licitud; si estan escolaritzats en uns quants centres, es presentarà una sol·licitud per cada centre.
2.11 Els equips directius dels centres receptors de sol·licituds han de comprovar que la sol·licitud estiga correctament omplida i firmada pel pare i la mare o nou cònjuge o persona unida per anàloga relació, sempre que convisca amb l’alumne, i que presenta la documentació requerida.
2.12 L’acreditació de la distància existent entre el domicili i el centre d’escolarització es realitzarà d’ofici per part de l’Administració.
3. Autoritzacions especials. 3.1. Amb caràcter excepcional es podrà autoritzar per a l’ús del servici de transport escolar:
- Alumnes de segon cicle d’Educació Infantil
- Alumnes amb dificultats especials d’accés al centre docent i que no complisca els requisits per a ser beneficiari del transport escolar
- Alumnes d’altres nivells d’ensenyança reglada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia