martes, 26 de junio de 2012

subvencions públiques per a la realització de plans de formació professional per a l’ocupació, dirigits prioritàriament a treballadors empleats // subvenciones públicas para la realización de planes de formación profesional para el empleo, dirigidos prioritariamente a trabajadores ocupados

Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació. ORDE 28/2012, de 22 de juny, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, per la qual es convoquen subvencions públiques per a la realització de plans de formació professional per a l’ocupació, dirigits prioritàriament a treballadors empleats i es regula el procediment general per a la concessió d’ajudes durant l’exercici 2012. [2012/6308]
Conselleria de Educación, Formación y Empleo. ORDEN 28/2012, de 22 de junio, de la Conselleria de Educación, Formación y Empleo, por la que se convocan subvenciones públicas para la realización de planes de formación profesional para el empleo, dirigidos prioritariamente a trabajadores ocupados y se regula el procedimiento general para la concesión de ayudas durante el ejercicio 2012. [2012/6308]

Article 1. Objecte.- Esta orde té com a objecte la convocatòria d’ajudes per a la realització de plans de formació dirigits prioritàriament a treballadors empleats, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, en el marc de l’Orde Ministerial TAS/718/2008, de 7 de març (BOE núm. 67, de 18 de març), dictada en desplegament del Reial Decret 395/2007, per la qual es regula el subsistema de formació professional per a l’ocupació, en matèria de formació d’oferta i s’establixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al seu finançament.
Article 2. Tipologia, duració i termini d’execució dels plans de formació.
Article 3. Entitats beneficiàries.
Article 4. Obligacions de l’entitat beneficiària.
Article 5. Convocatòria.- Amb caràcter general, el termini de presentació de sol·licituds serà de trenta dies naturals a comptar de l’endemà de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 27 de juny al 26 de juliol de 2012,a.i.} No obstant això, per a les entitats establides en l’article 3.1.e, el termini finalitzarà el 29 de setembre de 2012
Article 6. Sol·licituds d’ajudes.
Article 7. Instrucció.
Article 8. Condicions del pla de formació.
Article 9. Determinació de la subvenció.
Article 10. Proposta de resolució i tràmit d’audiència.
Article 11. Resolució.
Article 12. Normes sobre la impartició dels cursos.
Article 13. Control, seguiment i supervisió.
Article 14. Avaluació de l’eficàcia i impacte de la formació.
Article 15. Avaluació de la qualitat de la formació.
Article 16. Treballadors participants. 1. En els plans de formació subvencionats amb càrrec a esta orde, els treballadors empleats hauran de ser almenys el 60% dels participants en estos plans.
Els treballadors desempleats que participen en un pla de formació hauran d’estar inscrits com a desempleats en els centres SERVEF d’ocupació, i hauran de suposar un mínim del 30% dels alumnes participants en el Pla.
Els interessats hauran de sol·licitar la seua participació en les accions formatives (especialitats) oferides en els diferents plans de formació, i per a fer-ho han d’utilitzar l’imprés de sol·licitud, que es podrà obtindre a través de la pàgina web de la Conselleria d’Educació Formació i Ocupació, Secretaria Autonòmica de Formació i Ocupació.
Les sol·licituds de participació hauran de ser custodiades per les entitats beneficiàries de les subvencions i estar a disposició dels òrgans de control.
2. La selecció dels alumnes l’ha de fer l’entitat beneficiària, respectant els col·lectius prioritaris previstos en l’article 6.1 de l’Orde TAS/718/2008, així com, en els plans formatius de caràcter sectorial, treballadors procedents de sectors en crisi per al seu reciclatge i requalificació, d’acord amb el que establix l’article 24.1 del Reial Decret 395/2007, de 23 de març.
Així mateix, tindran prioritat els treballadors contractats a l’empara de l’article 7 del Reial Decret Llei 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral, en el qual es regula la transformació dels contractes en pràctiques, de relleu i de substitució en indefinits.
Article 17. Certificació de la formació.
Article 18. Elegibilitat del gasto, justificació i liquidació econòmica
de les subvencions.
Article 19. Bestreta de la subvenció.
Article 20. Reintegrament de les subvencions.
Article 21. Ajudes als alumnes desempleats. Els desempleats que assistisquen a algun dels plans de formació
subvencionats amb càrrec a esta orde percebran en concepte d’ajuda de transport, amb la sol·licitud prèvia, 1,5 euros per dia d’assistència.
Les persones desempleades amb discapacitat percebran addicionalment una beca de 9 euros per dia d’assistència. La discapacitat haurà de ser acreditada per l’administració competent.
Article 22. Gestió.
Disposicions addicionals
Disposicions finals
Annex I. Relació de sectors susceptibles de formalització de plans de formació
Agrari
Construcció

Indústria del calcer
Indústria del metall
Indústria tèxtil i de la confecció
Indústria química, excloent-ne la indústria del plàstic
Indústries agroalimentàries
Indústries de la fusta i de fabricació de mobles
Indústria del Plàstic
Manipulat, envasament, comerç i exportació de cítrics i productes hortofructícoles
Producció audiovisual
Sector de neteja d’edificis i locals
Servicis d’atenció a persones dependents
Servicis de transport per carretera
Turisme i hostaleria

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia