viernes, 29 de junio de 2012

Ajudes per a la realització de projectes d’intervenció i integració per a la prevenció de l’absentisme escolar en coordinació amb les unitats d’Atenció i Intervenció adscrites al Pla de Prevenció de la Violència i Promoció de la Convivència en els centres educatius.

Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació.  ORDE 30/2012, de 22 de juny, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, per la qual es convoquen ajudes econòmiques per a la realització de projectes d’intervenció i integració per a la prevenció de l’absentisme escolar en coordinació amb les unitats d’Atenció i Intervenció adscrites al Pla de Prevenció de la Violència i Promoció de la Convivència en els centres educatius. [2012/6372]
Conselleria de Educación, Formación y Empleo. ORDEN 30/2012, de 22 de junio, de la Conselleria de Educación, Formación y Empleo, por la que se convocan ayudas económicas para la realización de proyectos de intervención e integración para la prevención del absentismo escolar en coordinación con las unidades de Atención e Intervención adscritas al Plan de Prevención de la Violencia y Promoción de la Convivencia en los centros educativos. [2012/6372]
Convocatòria. Es convoquen ajudes econòmiques destinades a entitats locals dels municipis on estiguen ubicats els centres educatius de Secundària mantinguts amb fons públics que participen en el programa experimental per a previndre i reduir l’absentisme i l’abandó escolar prematur de l’alumnat, per a la realització de projectes educatius d’intervenció i integració socioeducativa en coordinació amb les unitats d’Atenció i Intervenciió adscrites al Pla PREVI.
Així mateix, les ajudes es poden destinar a les entitats o les associacions, les fundacions o les entitats públiques socioeducatives sense ànim de lucre que faciliten el desplegament del programa experimental.
Bases i requisits. S’aproven les bases i els requisits per a la percepció de les dites ajudes econòmiques, que figuren en l’annex I de la present orde, així com el model de sol·licitud i de previsió econòmica per a l’any 2012, que figura com a annex II, i el model de domiciliació bancària, que figura com a annex III.
Finançament. El finançament d’estes ajudes econòmiques serà, per un import global màxim de 150.030 euros.
ANNEX I
Bases per a la percepció d’ajudes econòmiques de l’exercici pressupostari 2012 per a la realització de projectes d’intervenció i integració socioeducativa en coordinació amb les unitats d’Atenció i Intervenciió adscrites al Pla PREVI.

Objecte de la convocatòria. 1. Les ajudes econòmiques tenen com a finalitat sufragar parcialment els gastos de funcionament que genere a les entitats locals i a les entitats o les associacions, fundacions o entitats públiques socioeducatives sense ànim de lucre la realització de projectes d’intervenció i integració socioeducativa en els centres educatius mantinguts amb fons públics que tenen autoritzat un programa experimental per a previndre i reduir l’absentisme i l’abandó escolar prematur del seu alumnat en coordinació amb les unitats d’atenció i intervenció adscrites al Pla PREVI en cada una de les direccions territorials d’Educació, Formació i Treball que tinguen com a objectius els indicats en la base següent.
2. En cap cas el finançament concedit a través d’esta convocatòria, individualment o en concurrència amb altres subvencions, serà superior al cost total de la posada en funcionament del projecte.
3. Les subvencions s’atorgaran en règim de concurrència competitiva.
Objectius. La realització d’estos projectes d’intervenció i integració socioeducativa hauran de tindre com a objectiu, com a mínim, algun dels següents:
a) Normalitzar la conducta de l’alumnat en l’entorn socioeducatiu.
b) Afavorir la maduresa de l’alumnat desplegant la seua competència personal, emocional i social com a manera d’aconseguir el màxim desenrotllament personal.
c) Previndre l’absentisme i l’abandó escolar prematur.
d) Fomentar la integració socioeducativa de l’alumnat amb necessitats específiques d’adaptació donant-li suport en el seu itinerari educatiu i en la seua etapa de transició a la vida laboral.
e) Fomentar noves formes de col·laboració amb entitats locals i entitats sense ànim de lucre per a respondre a les noves necessitats educatives del nostre alumnat. 
Destinataris. 1. Podran sol·licitar estes ajudes les entitats locals i les entitats o les associacions, les fundacions o les entitats públiques socioeducatives sense ànim de lucre que no tinguen forma societària i l’activitat de les quals estiga relacionada amb les tasques educatives o d’ocupació del temps lliure de la infància.
2. Les entitats i les associacions mencionades en el punt u d’esta base han de desplegar els projectes en l’àmbit de la Comunitat Valenciana durant l’any 2012, en centres educatius mantinguts amb fons públics que tinguen autoritzat el programa experimental per a previndre i reduir l’absentisme i l’abandó escolar prematur del seu alumnat.
3. És requisit necessari que el projecte es realitze almenys en un centre docent mantingut amb fons públics que tinga autoritzades ensenyances de règim general. A este efecte, si es tracta d’un centre públic, haurà de ser autoritzat pel consell escolar del centre educatiu, i si es tracta d’un centre privat concertat, per la titularitat del centre. En tot cas, la realització del projecte s’ha de coordinar amb l’equip directiu de cada un dels centres en què es realitze.
Termini de presentació de sol·licituds. El termini per a la presentació de sol·licituds serà de quinze dies hàbils a comptar de l’endemà de la publicació de la present orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. {del 29 de juny al 16 de juliol de 2012, a.i.}
Sol·licituds i documentació necessària per a la sol·licitud d’ajudes. 1. Les sol·licituds i la documentació complementària es dirigiran a la Direcció General d’Educació i Qualitat Educativa de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, situada a l’avinguda de Campanar, 32, de València (46015).
2. Els models d’impresos normalitzats (sol·licituds i la resta de documentació) estaran disponibles en la següent adreça d’Internet: http://www.cefe.gva.es/eva/es/normaconvivencia.htm.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia