martes, 26 de junio de 2012

ajudes a la producció de línies editorials en castellà. // ayudas a la producción de líneas editoriales en castellano.

Primer.- Convocar un concurs públic per a la concessió d’ajudes a la producció de línies editorials en castellà per a 2012 i s’aproven les bases per les quals es regix esta convocatòria i els models normalitzats de sol·licitud i documentació necessària (annexos I, II i III).
Segon.- L’import global màxim destinat a estes ajudes serà de 49.949 euros.

Bases de la convocatòria per a l’adjudicació d’ajudes a la producció de línies editorials en castellà per a 2012
Primera. Objecte i condicions de la convocatòria. 1. A fi de potenciar un fons editorial, convenientment articulat en col·leccions i amb el suficient interés com per a competir amb les editorials amb producció en castellà de la resta de l’Estat, així com potenciar la producció de línies editorials entorn de les ciències humanes i socials que constituïsquen ferramentes bàsiques o complementàries o que siguen resultat d’investigacions que promocionen les dites disciplines, seran objecte d’ajuda tots aquells llibres publicats en castellà per empreses editorials comercials que tinguen seu social en la Comunitat Valenciana, i se’ls haja atorgat el número de Depòsit Legal durant l’any 2011.
En el cas d’obres que s’editen en diversos volums de venda independent i que obtinguen el número de Depòsit Legal en un exercici anterior, els volums que podran participar en la convocatòria seran els que tinguen data d’edició de l’any 2011.
Els llibres que són objecte d’esta subvenció han de reunir les característiques següents:
a) Estar comercialitzats, almenys, en 50 punts de venda, excepte en el cas de llibres de caràcter professional.
b) Tindre una tirada mínima de 500 exemplars.
c) Ser l’edició d’una obra inèdita –o d’una obra l’última edició de la qual date de més de 15 anys– en la llengua en què es proposa publicar.
També es podran subvencionar projectes editorials que incorporen a una obra ja editada una novetat (estudi crític, nova traducció, etc.) que, segons el parer de la comissió de valoració, tinga una especial rellevància cultural.
d) Posseir un mínim de 50 pàgines per exemplar, excepte els llibres infantils, de teatre i de poesia.
e) Adequar-se a una de les categories següents:
– Obres de referència i consulta (llibres d’història, bibliografies, etc.).
– Obres de pensament en disciplines humanístiques o científiques.
– Obres de ficció, de caràcter infantil i juvenil.
2. També poden optar a esta ajuda les partitures publicades per editorials que tinguen la seu social a la Comunitat Valenciana, sempre que tinguen un mínim de quatre pàgines i una tirada mínima de 300 exemplars.
3. Una obra que estiga editada en diverses enquadernacions (rústica, cartoné, etc.) només podrà presentar-se en una d’estes.
Tercera. Requisits dels beneficiaris. 1. Podran optar a esta subvenció totes les empreses editorials que tinguen seu social a la Comunitat Valenciana la producció de la qual siga comercialitzada a través de llibreries.
Sexta. Termini de les sol·licituds i documentació a presentar 1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils {del 27 de juny al 13 de juliol de 2012, a.i.} comptats des de l’endemà de la publicació de la present orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia