miércoles, 27 de junio de 2012

Programa de Formació Professional per a l’Ocupació: subvencions per a la realització d’accions formatives adreçades prioritàriament al personal treballador desocupat durant l’exercici de 2012. // subvenciones para la realización de acciones formativas dirigidas prioritariamente a los trabajadores desempleados durante el ejercicio de 2012.

Títol I
Capítol I. Àmbit objectiu i modalitats
Article 1. Objecte. 1. Esta orde té com a objecte convocar, per a l’exercici 2012, subvencions destinades a la realització a la Comunitat Valenciana d’accions formatives adreçades prioritàriament a persones en situació de desocupació, que els proporcionen la qualificació professional per a exercir una ocupació adequada a les necessitats del mercat de treball i estimular la seua contractació o la seua inserció laboral.
2. Als efectes d’esta orde, es considera inserció laboral la contractació de l’alumnat per un ocupador diferent del beneficiari, l’alta d’aquell en el règim especial de treballadors autònoms o la incorporació, també
d’aquell, com a soci a entitats d’economia social. Per la seua banda, la contractació se circumscriu a la contractació de l’alumnat per part del beneficiari.
Article 2. Modalitats de programació
Article 3. Quantia màxima de la subvenció
Capítol II. Àmbit subjectiu
Article 4. Beneficiaris. 1. Poden ser beneficiaris de les subvencions regulades en este títol:
a) Empreses públiques o privades.
b) Entitats locals.
c) Organitzacions empresarials i sindicals, i fundacions constituïdes per estes entre els fins estatutaris principals de les quals estiga la formació.
d) Federacions d’entitats d’economia social.
e) Universitats públiques, entitats legalment autoritzades per a impartir estudis universitaris i aquelles entre els fins de les quals es trobe la col·laboració entre la universitat i les empreses.
f) Instituts tecnològics.
g) Entitats sense ànim de lucre que arrepleguen explícitament entre els seus principals fins estatutaris el suport a persones amb discapacitat o amb especials dificultats d’integració.
h) Altres entitats sense ànim de lucre.
2. Poden obtindre la condició de beneficiari les societats civils i les comunitats de béns, que podran impartir les especialitats formatives per a les quals estiguen acreditades o homologades.

Article 5. Obligacions del beneficiari
Article 6. Destinataris dels cursos. 1. Els cursos s’adrecen prioritàriament a treballadors desocupats inscrits en els centres SERVEF d’Ocupació, sense perjuí de la participació de treballadors ocupats. Els treballadors desocupats han de representar un percentatge, com a mínim, del 80% dels participants, i tindran preferència en la selecció respecte dels treballadors ocupats. Dins del col·lectiu d’ocupats, tindran prioritat els qui tinguen un contracte temporal.
En el cas de les modalitats formació a mida i col·lectius, l’alumnat només podrà tindre la condició de desocupat
 
2. Amb caràcter general, i sempre que complisquen els perfils requerits, tindran la consideració de col·lectius prioritaris als efectes de la participació en els cursos, les dones víctimes de violència de gènere, les persones amb discapacitat (inclosa la incapacitat permanent per a la professió habitual), els treballadors amb baixa qualificació i les persones majors de 55 anys.
3. La modalitat col·lectius estarà integrada exclusivament per alumnat en què concórrega alguna de les situacions següents:
a) Persones en situació o en risc d’exclusió social acreditada pels servicis socials de les administracions públiques.
b) Persones amb paràlisi cerebral, malaltia mental o discapacitat intel·lectual amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%; i persones amb discapacitat física o sensorial amb un grau de discapacitat igual o superior al 65%.
4. La situació laboral de l’alumnat en el moment d’incorporar-se a l’acció formativa determinarà la seua condició d’ocupat o de desocupat.

Article 7. Obligacions de l’alumnat i causes d’exclusió
Capítol III. Procediment de concessió de subvencions
Article 8. Presentació de sol·licituds i termini. 1. Les sol·licituds es presentaran en un imprés normalitzat, junt
amb la documentació específica segons el tipus de modalitat, en les direccions territorials d’Educació, Formació i Treball, sense perjuí de poder presentar-la en els altres llocs previstos en l’article 38 de la Llei 30/1992, inclosa, si és el cas, la tramitació telemàtica.
2. Cada sol·licitud inclourà totes les accions formatives que l’entitat interessada pretenga realitzar en el seu àmbit provincial, amb indicació de la modalitat de programació triada.
3. El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies naturals comptats des del següent al de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. {del 28 de juny al 17 de juliol de 2012, a.i.} No obstant això, per a la modalitat formació a mida, les sol·licituds es formularan, almenys, amb un mes d’antelació respecte de la data prevista d’inici del curs, sense que en cap cas puguen presentar-se després del 28 de setembre de 2012.

Article 9. Documentació que ha d’acompanyar la sol·licitud
Article 10. Projecte d’acció formativa
Article 11. Procediment de concessió
Article 12. Instrucció, valoració i proposta de resolució
Article 13. Resolució
Article 14. Modificació de la resolució
Capítol IV. Normes relatives a la realització dels cursos de formació
Article 15. Subcontractació
Article 16. Selecció de l’alumnat
Article 17. Documentació d’inici del curs
Article 18. Realització del curs
Article 19. Control del desenrotllament del curs
Article 20. Avaluació de la qualitat de la formació i certificació a l’alumnat
Article 21. Finalització del curs
Capítol V. De la Modalitat Semipresencial
Article 22. De la part a distància
Article 23. De la part presencial
Article 24. Horari del curs
Article 25. Nombre d’alumnes
Article 26. Inici i seguiment de l’acció formativa
Capítol VI. De la formació pràctica en centres de treball (FPCT) i de les pràctiques no laborals (PNL)
Article 27. Formació pràctica en centres de treball
Article 28. Pràctiques no laborals
Article 29. Requisits del centre de treball
Article 30. Conveni de col·laboració
Article 31. Desenrotllament de la FPCT/PNL
Capítol VII. Dels costos subvencionables
Article 32. Costos subvencionables i criteris d’imputació
Capítol VIII. Procediment de justificació i pagament de la subvenció
Article 33. Regles i forma de justificació
Article 34. Pagament de les subvencions
Article 35. Rendiments financers
Capítol IX. Causes de minoració i de reintegrament
Article 36. Causes de minoració o de reintegrament de subvencions
Títol II. De les ajudes a l’alumnat desocupat en concepte de transport, beques, manutenció i allotjament
Article 37. Beneficiaris i terminis de presentació de sol·licituds. L’alumnat desocupat que participe en les accions formatives subvencionades ... podrà sol·licitar les ajudes establides en este títol d’acord amb les condicions següents:
1. Alumnat desocupat d’accions formatives realitzades a l’empara de la convocatòria de 2011 l’inici de les quals haja tingut lloc després del 14 de setembre de 2011 o el dret a l’ajuda de les quals puga generarse després d’eixa data com a conseqüència de la realització de la FPCT/PNL: les sol·licituds es presentaran en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació d’esta orde.{del 28 de juny al 27 de juliol de 2012, a.i.} No obstant això, si el dret pot generar-se després de la publicació com a conseqüència de la realització de la FPCT/PNL, el termini d’un mes es comptarà a partir de la incorporació a la FPCT/PNL.
Únicament tindrà dret a l’ajuda l’alumnat que haja finalitzat amb aprofitament l’acció formativa.
2. Alumnat desocupat d’accions formatives realitzades a l’empara d’esta convocatòria de 2012:
2.1. En el cas de l’alumnat desocupat d’accions formatives la data prevista de finalització de les quals, d’acord amb la documentació d’inici de curs que ha de presentar l’entitat, siga anterior al 17 de novembre de 2012, les sol·licituds es presentaran en el termini d’un mes a comptar de la data d’incorporació a l’acció formativa. En el cas que les accions formatives s’hagen iniciat amb anterioritat a la publicació d’esta orde, el termini serà d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació d’esta orde.
{del 28 de juny al 27 de juliol de 2012, a.i.}
2.2. En el cas de l’alumnat desocupat el dret del qual a l’ajuda es genere abans del 17 de novembre de 2012 com a conseqüència de la realització de la FPCT/PNL, les sol·licituds es presentaran en el termini d’un mes a comptar de la data d’incorporació a la FPCT/PNL.
2.3. Únicament tindrà dret a la percepció de l’ajuda l’alumnat desocupat que haja superat amb èxit els mòduls propis de l’especialitat principal.
3. L’alumnat desocupat de les accions formatives realitzades a l’empara d’esta convocatòria 2012 la data prevista de finalització de les quals, d’acord amb la documentació d’inici de curs que ha de presentar l’entitat, siga posterior al 16 de novembre de 2012 o el dret del qual a l’ajuda puga generar-se després d’eixa data com a conseqüència de la realització de la FPCT/PNL, presentarà les sol·licituds en el termini que determine la convocatòria corresponent al pròxim exercici.

Article 38. Quantia de les ajudes. 1. L’alumnat desocupat a què fa referència l’article anterior podrà accedir a les ajudes següents:
1.1. Ajuda en concepte de transport: si el curs s’impartix en un nucli de població que diste almenys sis quilòmetres del nucli de població on, segons la seua demanda d’ocupació, l’alumnat tinga la seua residència, l’ajuda ascendirà a 0,19 € per quilòmetre, amb un límit de 20 € per dia realment assistit. La distància es determinarà per mitjà del mapa oficial de carreteres del Ministeri de Foment.
1.2. Ajuda en concepte de manutenció: si l’assistència al curs, en horari de matí i vesprada, requerix un desplaçament mínim de 50 quilòmetres, l’ajuda ascendirà a 9,70 € per dia realment assistit.
1.3. Ajuda en concepte d’allotjament i manutenció: si l’assistència al curs, en horari de matí i vesprada, requerix un desplaçament mínim de 100 quilòmetres, l’ajuda ascendirà a 66,90 euros per dia lectiu.
1.4. Ajuda per discapacitat: l’alumnat amb una discapacitat igual o superior al 33% tindrà dret, així mateix, a una ajuda en concepte de beca de 6,40 euros per dia realment assistit.
2. El dret a les ajudes es generarà indistintament per l’assistència a l’acció formativa al centre de formació o com a conseqüència de la realització de FPCT/PNL.

Article 39. Sol·licituds i documentació
Article 40. Resolució
Article 41. Pèrdua del dret a l’ajuda
Disposicions addicionals
Disposicions finals
Annexos

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia