jueves, 21 de junio de 2012

procés de preinscripció i matriculació per al curs acadèmic 2012-2013 en les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana.

Primer. Condicions d’accés i preinscripció. 1. De conformitat amb l’article 59.2 de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació, per a accedir als ensenyaments d’idiomes serà requisit imprescindible tindre 16 anys complits l’any natural en què comença els estudis. Podran accedir així mateix els majors de 14 anys per a seguir les ensenyances d’un idioma diferent del de la primera llengua estrangera cursada en l’Educació Secundària Obligatòria.
2. El títol de Batxiller habilitarà per a accedir, seguint el procediment establit en la present resolució, als ensenyaments d’idiomes de nivell intermedi de la primera llengua estrangera cursada en el Batxillerat; així mateix, podrà accedir al nivell intermedi de Valencià l’alumnat que, a l’haver superat en els seus estudis de Batxillerat la matèria comuna Valencià: Llengua i Literatura I (1r) i Valencià: Llengua i Literatura II (2n), dispose del títol de Batxiller.
3. El certificat del nivell bàsic de l’idioma corresponent, obtingut després de la superació de la prova homologada regulada per l’Orde 20/2011, de 24 d’octubre, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació (DOCV 14.01.2010), habilitarà per a accedir, seguint el procediment establit en esta resolució, al primer curs de nivell intermedi del dit idioma.
4. Requerirà preinscripció:
4.1. L’alumnat de nou ingrés, entre el qual es troba l’alumnat al qual fan referència els punts 2 i 3 del present apartat.
4.2. L’alumnat que, sense estar matriculat en el curs acadèmic anterior en les escoles oficials d’idiomes, ha superat la prova de certificació per a l’obtenció del certificat de nivell bàsic, del certificat del nivell intermedi o del certificat del nivell avançat de l’idioma corresponent i desitja matricular-se del primer curs del nivell següent al de la prova de certificació.
4.3. L’alumnat que va renunciar a la seua matrícula fins a la finalització del mes de gener sense presentar cap justificació, tal com disposa l’article 9.1 de l’Orde de 31 de gener de 2008, de la Conselleria d’Educació, per la qual es regula l’avaluació i promoció dels ensenyaments d’idiomes de règim especial en la Comunitat Valenciana.
4.4. L’alumnat que haja cursat el programa That’s English! durant el curs 2011-2012 i desitge incorporar-se a la modalitat presencial, excepte el previst en els punts 1.1.6 i 1.1.7 de l’apartat segon.
4.5. L’alumnat que desitge iniciar els seus estudis en un nou idioma, a excepció del que haja obtingut el certificat de nivell avançat durant el curs acadèmic 2011-2012.
4.6. L’alumnat que, sense estar matriculat el curs acadèmic anterior, desitge continuar els seus estudis en un determinat idioma.
4.7. L’alumnat que desitge realitzar la prova de nivell, segons el que indica l’apartat quint de la present resolució.
5. No requerirà preinscripció l’alumnat que s’especifica en l’apartat segon, punts 1.1 i 1.2 de la present resolució.
6. Per a preinscriure’s, segons el calendari que es preveu en el punt 9 d’este apartat, l’alumnat presentarà una sol·licitud seguint el procediment establit per cada escola oficial d’idiomes, bé en l’escola oficial d’idiomes en què desitge cursar els seus estudis o bé a través de la via telemàtica en aquelles escoles oficials d’idiomes que tinguen habilitat el dit sistema. Es presentarà una sol·licitud per idioma. Quedaran anullades les sol·licituds de preinscripció d’un mateix idioma en qualsevol dels casos següents:
a) Sol·licituds per a ambdós torns: matí i vesprada-nit.
b) Sol·licituds per a l’escola oficial d’idiomes i per a un o més dels seus aularis.
c) Sol·licituds per a un curs i per a la prova de nivell simultàniament d’un mateix idioma.
7. L’alumnat podrà preinscriure’s en la prova de nivell, segons queda establida en la disposició final primera del Decret 108/2011, de 2 de setembre, del Consell, pel qual s’establix el currículum de les ensenyances artístiques professionals corresponents al títol de Tècnic d’Arts Plàstiques i Disseny en Barreteria (DOCV 06.09.2011).
8. En els aularis actuals de les escoles oficials d’idiomes només es podrà preinscriure alumnat dels nivells i idiomes que s’hi autoritzen. En els dits aularis es podrà autoritzar impartir el nivell intermedi únicament si hi ha un nombre mínim de 15 alumnes per curs per a constituir grup.
Excepcionalment, es podrà autoritzar el nivell avançat en aquells aularis que la conselleria competent en matèria d’educació determine.
9. La fase de preinscripció s’iniciarà a partir del dia 27 de juny. Cada escola oficial d’idiomes obrirà un termini no inferior a 10 dies hàbils compresos entre l’obertura de la dita fase i el dia 30 de setembre.
Segon. Procés de matriculació. 1. L’orde de matriculació serà el següent:
1.1. Al llarg del mes de juny i juliol, segons el calendari que determine cada escola oficial d’idiomes, es matricularà l’alumnat que no requerix preinscripció:
1.1.1. L’alumnat matriculat en el curs 2011-2012 en les ensenyances de 1r de nivell bàsic, 1r de nivell intermedi o 1r de nivell avançat que promociona a 2n curs de cada un d’estos nivells (convocatòria de juny).
1.1.2. L’alumnat matriculat en el curs 2011-2012 en les ensenyances dels cursos finals de nivell que ha realitzat la prova de certificació corresponent de nivell bàsic, de nivell intermedi o de nivell avançat, tant si l’ha superada com si no. Els que l’hagen superada es podran matricular, respectivament, en el 1r curs de nivell intermedi, 1r curs de nivell avançat o 1r de nivell bàsic d’un nou idioma. Els que no l’hagen superada podran repetir curs sempre que no hagen esgotat el nombre de convocatòries, o si una vegada finalitzat el termini de matriculació queden vacants disponibles.
1.1.3. L’alumnat que, matriculat en el curs 2011-2012 en primer o segon curs del nivell bàsic, haja superat la prova homologada en el seu respectiu centre d’Educació Secundària o Formació Professional. Este alumnat es matricularà en el primer curs de nivell intermedi.
1.1.4. L’alumnat matriculat en el curs 2011-2012 en les ensenyances de l’escola oficial d’idiomes que per a realitzar la prova de certificació va renunciar a la seua matrícula oficial. L’alumnat que haja superat esta prova es matricularà en el 1r curs del nivell següent si n’hi ha, i el que no l’haja superada tornarà al mateix curs al qual va renunciar.

1.1.5. L’alumnat matriculat en el curs 2011-2012 en les ensenyances de l’escola oficial d’idiomes en els cursos finals de cada nivell que, sense haver renunciat ni perdut l’escolaritat, no es va inscriure en les corresponents proves de certificació de nivell bàsic, de nivell intermedi o de nivell avançat.
1.1.6. L’alumnat matriculat en el curs 2011-2012 en les ensenyances del programa That’s English! que haja superat el mòdul 5 i la prova de certificació de nivell bàsic d’anglés es matricularà de 1r de nivell intermedi en la mateixa escola.
1.1.7. L’alumnat matriculat en el curs 2011-2012 en les ensenyances del programa That’s English! que haja superat el mòdul 9 i la prova de certificació de nivell intermedi d’anglés es matricularà en 1r de nivell avançat en la mateixa escola.
1.2. En el mes de setembre, segons el calendari i el procediment que determine cada escola oficial d’idiomes, es matricularà el següent alumnat que tampoc requerix preinscripció:
1.2.1. Després dels exàmens extraordinaris de setembre, l’alumnat matriculat en el curs 2011-2012 en les ensenyances de 1r de nivell bàsic, 1r de nivell intermedi i 1r de nivell avançat es matricularà en el curs al qual accedix, o en el curs que repetix, com a resultat dels dits exàmens.
1.2.2. L’alumnat matriculat en el curs 2011-2012 en les ensenyances de l’escola oficial d’idiomes al qual li va ser acceptada la renúncia a la matrícula oficial per causa degudament justificada, tal com establix l’article 9.2 de l’Orde de 31 de gener de 2008.
1.2.3. L’alumnat matriculat l’any 2011-2012 en les ensenyances d’una altra escola oficial d’idiomes que sol·licite trasllat d’expedient.
Este alumnat haurà d’acreditar la seua situació acadèmica en el moment de formalitzar la matrícula, per mitjà d’un certificat acadèmic de notes expedit per l’escola d’idiomes de procedència. En cas de detectar-se duplicitat en dos escoles oficials d’idiomes es procedirà a l’anul·lació d’ambdós matrícules.
1.2.4. L’alumnat que està en possessió del certificat de nivell avançat o de cicle superior (pla antic), excepte el previst en el punt 1.1.2 de l’apartat segon.
1.3. Finalment, es matricularà l’alumnat amb preinscripció. Es matricularà l’alumnat amb preinscripció segons l’orde resultant del sorteig corresponent, en els idiomes i nivells que siguen procedents, incloent-hi l’alumnat que acredite haver superat la prova homologada per a l’obtenció del certificat de nivell bàsic, realitzada en els centres d’Educació Secundària i Formació Professional, i que no va estar matriculat el curs anterior en una escola oficial d’idiomes.
1.4. Finalment, una vegada determinades les vacants existents, es procedirà a la seua adjudicació fins a l’esgotament de les places escolars disponibles. Durant este període d’adjudicació de vacants es podran matricular els que van perdre l’escolaritat, els que van esgotar les seues convocatòries presencials i els que desitgen actualitzar els seus coneixements d’un curs ja superat, sense efectes acadèmics.
...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia