miércoles, 13 de junio de 2012

Proves per a l’obtenció del certificat de competència professional per a la prestació del servici de taxi en les àrees de prestació conjunta de la Comunitat Valenciana i s’establixen regles per a la seua renovació. (bases generals reguladores). Agència Valenciana de Mobilitat.

Agència Valenciana de Mobilitat -
1. Objecte de la resolució. L’objecte de la present resolució és regular les bases que hauran de regir les proves per a l’obtenció del certificat de competència professional per a la prestació del servici de taxi en les àrees de prestació conjunta de la Comunitat Valenciana.
2. Contingut de les proves. El contingut de les proves estarà dirigit a la constatació que les persones que aspiren al certificat posseïxen els coneixements necessaris per a obtindre’l. Per a això, hauran de superar el corresponent examen.
4. Matèries sobre les quals versaran les proves. Les matèries el coneixement de les quals serà objecte de l’examen seran les definides en els programes que s’establixen en l’annex I d’esta resolució.
El calendari de les proves serà anual i es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana per resolució del director o de la directora de l’Agència Valenciana de Mobilitat.
5. Requisits de les persones aspirants. Per a l’admissió a les proves serà necessari complir els requisits següents:
1. Haver pagat la taxa corresponent en concepte de drets d’examen, d’acord amb el que disposa el Decret Legislatiu 1/2005, de 25 de febrer, del Consell de la Generalitat, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de Taxes de la Generalitat.
2. Estar en possessió del carnet B+BTP, superior o homologat en vigor.  
3. Tindre coneixement del castellà. A este efecte, els que no posseïsquen la nacionalitat espanyola i del seu origen no es desprenga el coneixement del castellà, hauran d’acreditar-ne el coneixement per mitjà del certificat de nivell bàsic d’espanyol, expedit per les escoles oficials d’idiomes, o estar en possessió d’una titulació acadèmica espanyola expedida per l’òrgan oficial competent en el territori espanyol.
4. No tindre antecedents penals.
6. Sol·licituds. Les sol·licituds per a la realització de les proves per a l’obtenció del certificat de competència professional per a la prestació del servici de taxi es tramitaran per via telemàtica a través de la pàgina web de l’Agència Valenciana de Mobilitat, www.avm.gva.es.
No obstant això, i a fi de facilitar la inscripció per via electrònica, l’Agència Valenciana de Mobilitat posarà a disposició dels que així ho requerisquen els mitjans que resulten procedents.
Les sol·licituds d’inscripció s’hauran de presentar en l’Agència Valenciana de Mobilitat almenys 20 dies abans de la data de realització de la prova corresponent.
Per a l’efectiva inscripció s’haurà de consignar el número de la taxa de drets d’admissió a l’examen, així com la data de l’ingrés corresponent. La falta de justificació del pagament dels drets d’examen determinarà l’exclusió de la persona aspirant. En cap cas la justificació del pagament dels drets d’examen substituirà el tràmit d’inscripció.
7. Admissió d’aspirants. Una vegada finalitzat el termini d’inscripció, l’òrgan convocant farà pública la llista de les persones admeses, així com la d’excloses, en la pàgina web www.avm.gva.es, i s’obrirà un termini de 10 dies naturals per a l’esmena de les circumstàncies que hagueren motivat, si és el cas, l’exclusió.
Finalitzat el dit termini, es dictarà una resolució que declararà aprovades les llistes definitives i es faran públiques pel mateix mitjà mencionat en l’apartat primer d’esta base.
12. Certificats. Als que resulten declarats com aptes se’ls expedirà, a la seua petició, el corresponent certificat de competència professional per a la prestació del servici de taxi. En tot cas, s’efectuarà anotació en la base de dades de l’Agència Valenciana de Mobilitat.
El certificat serà vàlid per un període de cinc anys naturals, comptats des de l’últim dia de l’any corresponent al d’aprovació de la prova de competència o de l’última renovació.
Si no se sol·licita la renovació del certificat abans de la finalització de la seua validesa, este es considerarà caducat automàticament, i caldrà superar novament les proves de competència assenyalades en esta resolució.
13. Sol·licitud de renovació del certificat. Per a la renovació del certificat de competència professional per a la prestació del servici de taxi s’exigirà haver exercit de forma habitual l’activitat de taxista. A estos efectes, s’entén que s’ha treballat de forma habitual quan es demostre l’exercici de la professió de taxista durant un període mínim de 12 mesos en els últims cinc anys.
La sol·licitud de renovació es presentarà per via telemàtica a través de la pàgina web de l’Agència Valenciana de Mobilitat, www.avm.gva.es.
ANNEX I - Programa de les proves
A) Marc jurídic
A.1. Normes generals i naturalesa del servici.
A.2. Règim d’explotació de les autoritzacions.
A.3. Atorgament d’autoritzacions.
A.4. Règim sancionador.
A.5. Certificat de competència professional.
A.7. Àrees de Prestació Conjunta.
B) Marc tarifari
B.1. Funcionament del taxímetre.
B.2 Aplicació de les tarifes.
C) Coneixement del medi físic i dels municipis de l’àrea de prestació conjunta
C.1. Identificació i reconeixement de vies públiques i centres d’interés.
C.2. Selecció d’itineraris més adequats.
C.3. Centres d’interés.
D) Valencià i anglés bàsic

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia