lunes, 25 de junio de 2012

subvencions de foment de l’ocupació dirigit a emprenedors per a l’any 2012. // subvenciones de fomento del empleo dirigido a emprendedores para el año 2012

1. Objecte i àmbit1. Esta orde té com a objecte afavorir la generació d’ocupació a la Comunitat Valenciana a través de la promoció de l’establiment del treballador per compte propi, per mitjà de la concessió de subvencions per la creació d’activitat empresarial independent.
2. Les ajudes només es concediran per a la creació d’ocupació en centres de treball domiciliats a la Comunitat Valenciana. Les inversions que, si és el cas, hagen de justificar-se per a la seua concessió hauran de realitzar-se en establiments domiciliats en esta Comunitat.
2. Beneficiaris. 1. Són beneficiaris de les ajudes establides en la present orde:
1.1. Les persones desocupades i inscrites com a demandants d’ocupació en el corresponent Centre SERVEF d’Ocupació que es constituïsquen en personal autònom o professional durant l’any 2012.
1.2. S’entendrà per personal treballador autònom o per compte propi el que realitza de forma habitual, personal i directa una activitat econòmica a títol lucratiu sense subjecció a contracte de treball i encara que utilitze el servici remunerat d’altres persones.
1.3. Queden exclosos els socis de societats mercantils, cooperatives, societats civils i societats laborals, així com els membres de comunitats de béns i autònoms col·laboradors.
4. Subvencions i quanties. Per l’establiment per compte propi, les persones desocupades inscrites com a demandants d’ocupació en el corresponent Centre SERVEF d’Ocupació que es constituïsquen en personal autònom o professional durant 2012 podran sol·licitar les ajudes següents:
a) Subvenció per constitució: l’import d’esta ajuda es gradua en funció de la dificultat d’accés al mercat de treball, d’acord amb la inclusió del sol·licitant en algun dels següents col·lectius:
1r. 5.000 euros per a desocupats en general.
2n. 6.000 euros per a jóvens desocupats menors de 30 anys.
3r. 7.000 euros per a dones desocupades.
4t. 8.000 euros per a desocupats amb discapacitat.
5t. 10.000 euros per a dones desocupades amb discapacitat.
6t. En el supòsit de dones víctimes de violència de gènere, les quanties dels punts 3r i 5t s’incrementaran en un 10 per cent.
7m. Les quanties dels punts 1r a 6t s’incrementaran en 600 euros, si es dóna qualsevol de les circumstàncies següents:
– Que l’últim contracte de treball del desocupat que es constituïx com a autònom s’haja extingit a través del procediment de regulació d’ocupació establit en l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors i a més s’enquadre en algun dels següents sectors en crisi: ceràmica, construcció o moble.
– Que l’activitat econòmica que vaja a desenrotllar-se de forma autònoma estiga vinculada a les energies renovables, medi ambient, noves tecnologies, investigació i desenrotllament i atenció de persones dependents, sempre que s’enquadre en algun dels nivells de la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques 2009 (CNAE-2009) que especifica la disposició addicional sexta.
b) Subvenció per a la reducció d’interessos de préstecs: la quantia de l’ajuda financera serà de fins a quatre punts de reducció en els interessos de préstecs destinats a finançar inversions necessàries per a la constitució en personal treballador per compte propi. Es calcula com si els interessos de cada any es meritaren d’una sola vegada en el moment de la concessió del préstec. El tipus d’interés podrà ser fix o variable, prenent-se com a referència per al càlcul de la subvenció el fixat per l’entitat de crèdit en el moment de la concessió del préstec, i es determinarà anualment en la forma que establisquen els convenis en vigor. Amb independència de l’import sol·licitat, l’import del principal del préstec a considerar per al càlcul de l’ajuda serà, com a mínim, de 6.000 euros i, com a màxim de 50.000 euros.
Esta subvenció s’endossarà d’una sola vegada a l’entitat que haguera concedit el préstec, que practicarà l’amortització del principal en la quantia d’aquella.
c) Subvenció per a la formació durant la posada en marxa de l’empresa. L’import d’esta ajuda arribarà fins al 75% del cost dels cursos rebuts, fins a un màxim de 3.000 euros per sol·licitant.
6. Presentació de sol·licituds i documentació. 1. Les sol·licituds, que hauran de dirigir-se al Servici Valencià d’Ocupació i Formació, es formalitzaran en impresos normalitzats que es presentaran en les corresponents direccions territorials d’Ocupació del SERVEF, sense perjuí de poder presentar-les en els altres llocs previstos en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, inclosa la presentació, si és el cas, a través del corresponent registre telemàtic.
La documentació que ha dur adjunta la sol·licitud es presentarà en dos còpies i original, que serà tornat amb compulsa prèvia.
7. Termini de presentació de sol·licituds. El termini de presentació de les sol·licituds d’ajudes per a la constitució en personal treballador autònom o professional per compte propi començarà a partir de l’endemà de la publicació de l’orde i finalitzarà el 31 d’agost de 2012. Amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud estaran donats d’alta en el Cens d’Obligats Tributaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia