lunes, 16 de febrero de 2015

es convoca la concessió d’instruments financers per a projectes del Pla de Modernització Industrial de l’exercici 2015. Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE)

1. Objecte de la resolució. L’objecte d’esta resolució és establir, junt amb el que disposa l’Orde de 12 de desembre de 2006, de la Conselleria d’Empresa, Universitat i Ciència, sobre concessió d’ajudes per l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria de la Generalitat Valenciana (IMPIVA), les bases reguladores i la convocatòria per a la concessió per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de préstecs bonificats i subvencions, vinculats a projectes del Pla de Modernització Industrial per a l’exercici 2015.
Per mitjà d’esta convocatòria d’instruments financers, l’IVACE concertarà la concessió de préstecs bonificats i concedirà subvencions a fons perdut sobre el cost dels projectes del Pla de Modernització Industrial associats al préstec.
Article 2. Objectiu de la convocatòria. La convocatòria pretén facilitar l’accés de les PIME industrials de la Comunitat Valenciana al finançament necessari per a fer inversions en maquinària industrial nova que redunde en una major competitivitat empresarial a través de la modernització tecnològica.
3. Actuacions susceptibles de suport. Requisits generals dels projectes objecte del préstec bonificat-subvenció. 3.1. Per projecte s’entén qualsevol iniciativa de gasto o inversió, sobre una operació o actiu concret, que s’haja de realitzar en un termini determinat i que, de forma individual o combinada, tinga un sentit empresarial, sense perjuí que eixa iniciativa puga integrar-se, en el seu contingut o en el temps, en un pla major.
3.2. Els projectes hauran de consistir en l’adquisició de maquinària industrial nova afecta al procés productiu de l’empresa sol·licitant. Es limita el suport en cada projecte a l’adquisició d’una única màquina o equip.
El resultat final del projecte susceptible de suport haurà de ser verificable amb la completa instal·lació i posada en funcionament de la maquinària adquirida en un establiment de l’empresa beneficiària ubicat a la Comunitat Valenciana.
3.3. Els projectes hauran de ser fets per empreses que tinguen seu social o establiment productiu a la Comunitat Valenciana.
3.4. El projecte haurà de tindre un pressupost subvencionable major de 20.000 euros. Per al seu càlcul, ha de considerar-se la suma dels imports de costos susceptibles de subvenció.
3.5. Els costos associats al projecte no podran rebre simultàniament ajudes en el marc d’esta convocatòria i d’altres procedents d’altres administracions.
Per a la seua comprovació, haurà d’aportar una declaració responsable referent a altres ajudes rebudes pels mateixos costos subvencionables, segons model previst en la memòria tècnica del projecte a què es referix l’article 6.3.1, i disponible en l’adreça d’Internet de l’IVACE http://www.ivace.es .
3.6. L’execució dels projectes no haurà de vulnerar en cap cas el principi de no-discriminació per raó de sexe, raça, origen ètnic, religió, conviccions, discapacitat, edat o orientació sexual, i haurà de facilitar, o almenys no impedir, l’accessibilitat per a les persones amb discapacitat.
3.7. La maquinària subvencionada no podrà, durant un termini de tres anys a comptar des de la justificació de la seua adquisició, alienarse, arrendar-se o cedir-se, a títol gratuït o onerós, ni traslladar-se excepte a altres establiments productius de l’empresa beneficiària radicats a la Comunitat Valenciana.
3.8. Les empreses sol·licitants podran presentar com a màxim un projecte en esta convocatòria; en cas de presentar-ne més d’un, es prendrà en consideració l’últim presentat dins del termini.
5. Característiques de l’instrument financer préstec bonificat-subvenció a fons perdut. Costos subvencionables.
5.1. L’instrument financer en què consistixen les ajudes tindrà per objecte la concessió d’un préstec amb bonificació del tipus d’interés i d’una subvenció a fons perdut sobre el cost considerat com a subvencionable del projecte.
5.2. Característiques del préstec bonificat:
– Quantia del préstec: 100 % dels costos subvencionables del projecte.
La quantia global del préstec no superarà els 125.000 euros.
– Tipus d’interés: 0 %.
– Quotes d’amortització semestrals: la primera quota d’amortització es farà efectiva el 30 de setembre de 2016 i successivament cada semestre, fins al 30 de març de 2020, amb la qual es liquidarà en la seua totalitat el préstec en un termini d’amortització de 48 mesos, excepte modificació d’estos terminis per altres posteriors mitjançant una resolució del director general de l’IVACE.
– Garanties: es podrà constituir en metàl·lic o en forma d’aval financer prestat per entitats de crèdit o per societats de garantia recíproca, que haurà de cobrir tant l’import del préstec com qualsevol gasto derivat de l’incompliment de l’obligació de reembossament. L’aval serà del 30 % de l’import del préstec.
5.3. Característiques de la subvenció a fons perdut: el percentatge de subvenció a fons perdut serà del 30 % de l’import dels costos subvencionables, sense que la quantia de subvenció puga superar els 37.500 euros per projecte.
5.4. Import màxim d’ajuda (préstec bonificat i subvenció a fons perdut): les ajudes descrites estaran subjectes al règim deminimis, i això suposa que l’ajuda total de minimis concedida a una única empresa, calculada com a suma dels imports de la subvenció bruta equivalent del préstec bonificat i de l’ajuda concedida en forma de subvenció a fons perdut, no serà superior a 200.000 euros durant qualsevol període de tres exercicis fiscals.
6. Sol·licitud de l’instrument financer préstec bonificat-subvenció.
Cada empresa sol·licitant haurà de presentar la documentació indicada a continuació:
6.1. Sol·licitud normalitzada: els models de sol·licitud i la resta de documentació estaran disponibles en l’adreça d’Internet de l’IVACE: http://www.ivace.es  i s’ompliran utilitzant els mitjans electrònics i/o telemàtics proporcionats per l’IVACE a través de la dita adreça d’Internet.
6.2. Termini de presentació de sol·licituds: el termini de presentació de sol·licituds a l’instrument financer combinat préstec bonificat-subvenció s’iniciarà el dia 20 de febrer de 2015 i finalitzarà el 25 de març de 2015 a les 14 hores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia