sábado, 22 de agosto de 2015

s’estableixen les condicions per a ser usuari del servici de transport escolar col·lectiu per al curs 2015-2016. Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport

D’acord amb el que disposa la Resolució de 12 de juny de 2015, de la Direcció General de Centres i Personal Docent, per la qual s’establixen les condicions per a ser usuari del servici de transport escolar col·lectiu per al curs 2015-2016, entre els beneficiaris del servici de transport escolar està tot l’alumnat que és beneficiari per mandat de la llei, així com aquells als quals es reconeix esta condició per extensió d’un servici que voluntàriament assumeix la Generalitat. 
Diferents pronunciaments del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana han determinat la nul·litat de l’apartat de la resolució que anualment regula el servici de transport escolar col·lectiu en què es preveu que la distància dels 3 km, per a determinar els possibles beneficiaris, es mesure «en línia recta», en concret, per al curs 2014- 15, el de la recent sentencia número 660/2015, de 6 de juliol de 2015. Per això, també es fa necessari que l’extensió voluntària del servici de transport es modifique i s’amplie amb la finalitat de proporcionar un tractament no discriminatori entre l’alumnat, tal i com preveu el pronunciament de la referida sentència i proporcionar així un servici públic educatiu de qualitat a l’alumnat i remoure els obstacles de qualsevol naturalesa que impedisquen o dificulten l’exercici del dret a l’educació. 
L’article 7 del Decret 140/2014, de 5 de setembre, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, preceptua que la Direcció General de Centres i Personal Docent és el centre directiu a què corresponen, entre altres funcions, la planificació, l’ordenació i l’execució d’actuacions relatives a transport i menjadors escolars, servicis escolars, escoles llar i d’altres de naturalesa anàloga. 
Per això, i en virtut de les facultats conferides, resolc: 
Primer Modificar l’apartat 4.1.c de la Resolució de 12 de juny de 2015, que queda redactat de la manera següent: 
c) Alumnat d’Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria el domicili habitual del qual, degudament acreditat, estiga a una distància igual o superior a 3 km del centre educatiu en què estiga escolaritzat seguint la trajectòria de menor distància accessible i segura. 
Amb caràcter excepcional i, amb un informe previ motivat de la direcció territorial competent en matèria d’educació, es podran tindre en compte aquelles zones en què l’accés al centre docent siga dificultós a causa de l’orografia del terreny, de la perillositat de les vies o del temps d’accés. 
En estos casos, per a ser beneficiari s’haurà de complir alguna de les premisses següents: 
c.1) Que el centre on estiga escolaritzat siga el centre més pròxim seguint la trajectòria de menor distància accessible i segura al domicili habitual dins de la seua localitat o àrea d’influència. 
c.2) Que el centre on estiga escolaritzat siga el centre d’adscripció del seu centre educatiu. 
c.3) Que el centre d’escolarització estiga determinat per resolució d’escolarització del director territorial d’educació corresponent. 
c.4) En Educació Secundària, el centre d’escolarització determinarà la condició de l’alumne com a beneficiari del transport escolar, si el centre de Primària del qual procedeix el dit alumne era el que li corresponia segons les circumstàncies assenyalades en els apartats anteriors. 
Segon Obrir un termini extraordinari de presentació de sol·licituds únicament per a aquell alumnat que, no havent presentat amb anterioritat la sol·licitud, es trobe inclòs entre els possibles beneficiaris degut a la present modificació. Este termini serà des de l’endemà de la publicació d’esta resolució en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana fins al 4 de setembre de 2015. 
La sol·licitud es formalitzarà segons el model inclòs en l’annex I d’esta resolució. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia