martes, 12 de noviembre de 2013

ajudes a xicotetes i mitjanes empreses i persones físiques, per a la producció audiovisual en valencià de llargmetratges i formats televisius de ficció de contingut artístic, cultural i social que es roden totalment o parcialment a la Comunitat Valenciana.

ORDEN 91/2013, de 8 de noviembre, de la Consellería de Educación, Cultura y Deporte por la que se convoca concurso público para la concesión de ayudas a pequeñas y medianas empresas y personas físicas para la producción audiovisual en valenciano de largometrajes y formatos televisivos de ficción de contenido artístico, cultural y social que se rueden total o parcialmente en la Comunitat Valenciana. [2013/10727] (pdf 1.147KB)
Primero. Convocar concurso público para la concesión mediante concurrencia competitiva de ayudas para la producción audiovisual en la Comunitat Valenciana y aprobar las bases y los anexos por las que se regirán estos ayudas.
Segundo. El importe global máximo de estos ayudas es de 471.918 euros, ...
 ANNEX 1
Bases reguladores de la convocatòria pública per a l’adjudicació d’ajudes a xicotetes i mitjanes empreses per a la producció audiovisual de llargmetratges i formats televisius de ficció que es roden totalment o parcialment a la Comunitat Valenciana
1. Objecte de les ajudes
. La convocatòria arreplega les ajudes a la producció audiovisual en valencià (llargmetratges, sèries de televisió, minisèries, pel·lícules per a televisió) que es rode totalment o parcialment a la Comunitat Valenciana, que estiga destinada a les sales d’exhibició cinematogràfica i d’emissió en televisió i que s’estrenen en valencià.
2. Modalitats. Les ajudes regulades per esta orde tenen per objecte el suport a la producció audiovisual (llargmetratges de ficció, animació i documentals, sèries de televisió, minisèries, pel·lícules per a televisió...).
3. Beneficiaris. 3.1. Dins dels límits pressupostaris, i d’acord amb les condicions i criteris que s’establixen en estes bases, podran obtindre estes ajudes les persones físiques, les agrupacions d’interés econòmic i les xicotetes i mitjanes empreses de producció valencianes inscrites en el Registre Administratiu d’Empreses Audiovisuals de la Comunitat Valenciana i que tinguen seu social i fiscal en el seu territori. Se subvencionarà un màxim d’un projecte per beneficiari.
No podran accedir a estes ajudes aquelles entitats que estiguen constituïdes com a associacions.
3.2. Els projectes presentats hauran de complir els requisits per a poder obtindre la consideració d’obres audiovisuals i cinematogràfiques valencianes, d’acord amb l’article 10 de la Llei 1/2006, de 19 d’abril, de la Generalitat, del Sector Audiovisual. Seran desestimats els projectes que no complisquen les condicions per a obtindre la consideració d’obres audiovisuals i cinematogràfiques valencianes, les quals hauran de ser acreditades pel sol·licitant en el projecte. En cas de no fer-ho, se li revocaran les ajudes concedides.
Als efectes d’esta orde, i d’acord amb l’article 10.2 de la Llei 1/2006, de 19 d’abril, de la Generalitat, del Sector Audiovisual, tindran la consideració d’obres audiovisuals i cinematogràfiques valencianes les obres originàries de la Comunitat Valenciana realitzades per una empresa de producció establida amb caràcter general a la Comunitat Valenciana, que complisquen els requisits següents:
– Que els autors (guionistes, directors i músics) de l’obra siguen residents a la Comunitat Valenciana, almenys en un 75 per 100.
– Que els integrants dels equips tècnics i artístics que participen en l’elaboració, com ara intèrprets (sense computar a este efecte els de figuració), els directors de producció, de fotografia, de so, de muntatge, de decorats i de vestuari, siguen, almenys, en un 75 per 100, residents a la Comunitat Valenciana.
– Que el rodatge, excepte exigències del guió, la postproducció en estudi i els treballs de laboratori es realitzen en territori de la Comunitat Valenciana.
– Així mateix, tindran la consideració d’obres audiovisuals i cinematogràfiques valencianes les coproduïdes per una empresa de producció resident amb caràcter general a la Comunitat Valenciana, junt amb altres empreses de producció de fora de la Comunitat, sempre que l’empresa valenciana tinga, com a mínim, una participació del 30 per 100 en el cost total de la producció i que la contribució a esta dels equips tècnics i artístics valencians arribe, almenys, al mateix percentatge.
D’acord amb els criteris de la Comissió Europea, el productor podrà gastar, almenys, el 20 % del pressupost de la pel·lícula en uns altres estats membres sense patir cap reducció en l’ajuda prevista, de manera que la territorialització del gasto del pressupost de la pel·lícula subvencionada no supere en cap cas el 80 %.
3.3. Únicament podran ser beneficiaris d’estes ajudes les persones individuals i les xicotetes i mitjanes empreses (pimes) segons la definició establida en el Reglament (CE) núm. 800/2008, de la Comissió, de 6 d’agost de 2008.
3.4. No podran accedir a estes ajudes els llargmetratges que, en el moment de la decisió de la comissió avaluadora corresponent, ja s’hagen convertit en pel·lícules i hagen rebut la preceptiva qualificació per part de l’òrgan competent o hagen sigut presentats en festivals cinematogràfics.
4. Sol·licituds. Requisits generals i normes de tramitació. 4.1. El termini de presentació de les sol·licituds és de set dies naturals a comptar de l’endemà de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. {del 13 al 19 de novembre de 2013, a.i.} 
... pàgina web de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport www.cece.gva.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia