miércoles, 20 de noviembre de 2013

Proves d'habilitació de guia de turisme de la Comunitat Valenciana, d'ampliació d'idiomes per als guies ja habilitats per la Comunitat Valenciana i d'aptitud per als ja habilitats en països de la Unió Europea i Espai Econòmic Europeu que hagen triat esta opció.

Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació. RESOLUCIÓ de 28 d'octubre de 2013, del director general de Turisme i director de l'Agència Valenciana del Turisme, per la qual es convoquen les proves d'habilitació de guia de turisme de la Comunitat Valenciana, d'ampliació d'idiomes per als guies ja habilitats per la Comunitat Valenciana i d'aptitud per als ja habilitats en països de la Unió Europea i Espai Econòmic Europeu que hagen triat esta opció. [2013/10681] (pdf 842KB)

RESOLUCIÓN de 28 de octubre de 2013, del director general de Turismo y director de l’Agència Valencia del Turisme, por la que se convocan las pruebas de habilitación de guía de turismo de la Comunitat Valenciana, de ampliación de idiomas para los guías ya habilitados por la Comunitat Valenciana y de aptitud para los ya habilitados en países de la Unión Europea y Espacio Económico Europeo que hayan elegido esta opción. [2013/10681] (pdf 842KB)
Convocar les proves següents:
1.
Per a l’obtenció de l’habilitació de guia de turisme de la Comunitat Valenciana.
2. Per a l’ampliació d’idiomes, dirigides als guies de turisme ja habilitats i inscrits en el Registre General d’Empreses, Establiments i Professions Turístiques de la Comunitat Valenciana.
3. D’aptitud per als guies de turisme ja habilitats en països de la Unió Europea o de l’Espai Econòmic Europeu que hagen triat esta opció.
Les proves s’ajustaran al que s’establix a continuació.
Primer. Objecte de la convocatòria i àmbit de l’habilitació
. La present convocatòria té com a objecte la realització de proves per a l’obtenció de l’habilitació de guia de turisme de la Comunitat Valenciana, segons la definició i l’abast que efectuen de la professió els articles 2 i 3 del Decret 62/1996, de 25 de març, del Consell, pel qual s’aprova del Reglament regulador de la professió de guia de turisme, l’ampliació d’idiomes per als guies de turisme ja habilitats per a exercir la professió a la Comunitat Valenciana i d’aptitud per als guies de turisme ja habilitats en països de la Unió Europea o de l’Espai Econòmic Europeu que hagen triat esta opció. Les persones candidates poden presentar-se també a les llengües de signes espanyoles.
Segon. Requisits dels aspirants. 2.1. Els aspirants a l’obtenció de l’habilitació de guia de turisme de la Comunitat Valenciana hauran de reunir els requisits següents:
a)
Ser major d’edat.
b) Estar en possessió del títol de: diplomat en Turisme, diplomat en Empreses i Activitats Turístiques, Tècnic d’Empreses i Activitats Turístiques, Tècnic Superior en Informació i Comercialització Turística, títol de grau, diplomat o llicenciat universitari o qualssevol altres d’equivalents o homologats als anteriors.
En cas de títols estrangers, l’interessat haurà d’acreditar-ne l’homologació per l’òrgan competent o, a falta d’això, el document que acredite haver soŀlicitat l’homologació. En este últim cas, la resolució d’habilitació de guia de turisme de la Comunitat Valenciana no tindrà eficàcia fins a la presentació en la Direcció General de Turisme, en el termini d’un any des de la data d’esta soŀlicitud, de la corresponent homologació.
Transcorregut este termini, es perdrà el dret a obtindre l’habilitació.
c) Acreditar el domini d’una llengua estrangera, nivell B1 del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües, a més del d’una de les oficials de la Comunitat Valenciana.
Els aspirants que no siguen espanyols d’origen, o nacionals d’origen d’un país de parla hispana, i que no puguen acreditar el domini del nivell B1 del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües de qualsevol dels dos idiomes oficials de la Comunitat Valenciana, hauran de realitzar les corresponents proves de coneixement d’acord amb el que disposa l’apartat 9.1.2.1 de la present resolució.
d) En cas d’estrangers no comunitaris, s’haurà de comptar amb les autoritzacions o permisos de treball o residència a Espanya que siguen aplicables d’acord amb el que disposa la legislació sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya.
2.2. Els requisits establits hauran de posseir-se el dia de finalització del termini de presentació d’instàncies.
2.3. Per a ser admés en el procés per a l’ampliació d’idiomes i en les llengües de signes espanyoles, és necessari ser guia de turisme de la Comunitat Valenciana degudament inscrit en el Registre d’Empreses, Establiments i Professions Turístiques de la Comunitat Valenciana.
2.4. Per a ser admés a les proves d’aptitud a què es referix el Reial Decret 1837/2008, de 8 de novembre, hauran d’aportar el document que acredite el reconeixement de les seues qualificacions professionals expedit per l’autoritat competent.
Quart. Termini de presentació de soŀlicituds, formalització de soŀlicituds i llistes d’aspirants. 4.1. El termini per a la presentació de soŀlicituds serà de vint dies hàbils a comptar de l’endemà de la publicació de la present resolució en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 21 de novembre al 14 de desembre de 2013, a.i.}
Les soŀlicituds per a concórrer a esta convocatòria es dirigiran a la Direcció General de Turisme, formalitzades d’acord amb el model normalitzat que figura com a annex I de la present resolució.
Els exemplars de soŀlicitud estaran a disposició dels interessats en les dependències de la Direcció General de Turisme i l’Agència Valenciana del Turisme, que a continuació s’indiquen, i en la pàgina www.turisme.gva.es
Direcció General de Turisme i l’Agència Valenciana del Turisme, avinguda d’Aragó, 30. 46021 València.
Servici Territorial de Turisme, c/ Churruca, 29, 03003, Alacant.
Servici Territorial de Turisme, av. Germans Bou, 47, 12003, Castelló de la Plana.
Servici Territorial de Turisme, pl. Alfons el Magnànim, 15, 46003, València.
Les soŀlicituds es podran presentar en els registres de les dependències indicades anteriorment o en qualsevol dels organismes o formes que preveu l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
En cas que s’opte per presentar la soŀlicitud en una oficina de correus, haurà de fer-se en sobre obert perquè siga datada i segellada per l’oficina de correus abans de ser certificada.
Per a fer la presentació telemàtica de les soŀlicituds s’accedirà al Catàleg de Servicis Públics Interactius de la Generalitat Valenciana, accessibles a través de https://sede.gva.es, i se seleccionara el servici corresponent, o directament a través de http://www.gva.es/es/inicio/procedimiento?id_proc=748

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia