lunes, 25 de noviembre de 2013

Família monoparental a la Comunitat Valenciana. Es regula el reconeixement de la condició.

Conselleria de Benestar Social 
DECRETO 179/2013, de 22 de noviembre, del Consell, por el que se regula el reconocimiento de la condición de familia monoparental en la Comunitat Valenciana. [2013/11294]
1. Objecte. Este decret té per objecte regular els requisits per al reconeixement de la condició de família monoparental i el procediment d’emissió i renovació del títol de família monoparental, com a document oficial expedit per a totes les persones integrants de la unitat familiar, el qual tindrà validesa en tot el territori de la Comunitat Valenciana.
2. Concepte de família monoparental. 1. Als efectes d’este decret, es consideren famílies monoparentals les següents:
a)
Aquelles en què els fills o les filles únicament estiguen reconeguts legalment pel pare o per la mare.
b) Aquelles constituïdes per una persona viuda o en situació equiparada, amb fills o les filles que depenguen econòmicament d’ella, sense que a este efecte es tinga en compte la percepció de pensions de viudetat o orfandat.
c) Aquelles en què el pare o la mare que tinga la guarda o custòdia dels fills o filles no haja percebut la pensió per aliments, establida judicialment o en conveni regulador, a favor dels fills i filles, durant tres mesos, consecutius o alterns, en el període dels dotze mesos anteriors a la presentació de la soŀlicitud.
d) Aquelles en què una persona aculla un o més menors, per mitjà de la corresponent resolució administrativa o judicial, per temps igual o superior a un any.
2. En cap cas podrà obtindre la condició de persona beneficiària del títol de família monoparental la persona viuda o en situació equiparada que haguera sigut condemnada, per sentència ferma, per la comissió d’un delicte dolós d’homicidi en qualsevol de les seues formes, quan la víctima fóra el seu cònjuge o excònjuge o persona que haguera estat lligada a ella per una relació d’afectivitat anàloga.
...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia