viernes, 8 de noviembre de 2013

es regula la catalogació amb el requisit lingüístic de valencià de determinats llocs de treball docents en centres docents públics i en els servicis o unitats de suport escolar i educatiu dependents de la Generalitat.

1. Objecte. 1. Queden catalogats amb requisit lingüístic de valencià els llocs de treball corresponents als funcionaris docents del cos de mestres, professors tècnics de Formació Professional, professors d’Ensenyança Secundària i catedràtics d’Ensenyança Secundària en centres docents públics, així com els llocs de treball en servicis o unitats de suport escolar i educatiu públics, amb independència que siguen exercits pels funcionaris dels cossos mencionats o per funcionaris de qualssevol altres cossos docents; es consideren inclosos els llocs de funcionaris del cos d’inspectors d’Educació i els funcionaris del cos d’inspectors al servici de l’Administració educativa.
2. Queden catalogats amb el requisit lingüístic de valencià els llocs de treball corresponents al professorat de religió catòlica en els nivells educatius de Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat de centres docents públics.
2. Requisits de capacitació lingüística. Es considerarà que té el coneixement adequat de valencià el professorat mencionat en l’article 1 que estiga en possessió de les titulacions administratives que faculten per a l’ensenyament en valencià en les ensenyances no universitàries a la Comunitat Valenciana.
3. Supòsits d’exigència de la capacitació lingüística. L’acreditació del coneixement o capacitació lingüística adequada a què es referix l’article 2 s’exigirà en:
1. L’exercici d’algun dels llocs esmentats en l’article 1 adjudicats per qualsevol dels sistemes de provisió legal o reglamentàriament establits.
2. Els nomenaments de personal funcionari interí i la contractació de personal laboral temporal.
4. Excepció en l’exigència del requisit o capacitació lingüística. Excepcionalment, a falta de personal que reunisca els requisits indicats en l’article 2 de la present norma, disponible segons els procediments legalment establits, i subsidiàriament a estos, i a l’efecte de fer complir el dret a l’educació dels alumnes, establit en l’article 27 de la Constitució Espanyola, s’autoritza l’òrgan competent en matèria de personal docent a proveir els llocs de treball amb caràcter no definitiu, amb el personal que no acredite els dits requisits.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera. Inexigibilitat del requisit o capacitació lingüística al personal contractat especialista.
Al personal contractat especialista no li serà exigible el requisit o la capacitació lingüística prevista en la present norma.   ...
DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA
Única. Període transitori per al compliment del requisit lingüístic per al personal docent dependent de la conselleria competent en matèria d’educació

1.
El professorat de religió, així com els funcionaris dels cossos docents afectats per la present norma que no reunisquen el requisit lingüístic de valencià, tindran un termini de 4 anys per a acreditar-lo a comptar des de l’entrada en vigor d’esta orde, sense perjuí del que disposa el paràgraf següent.
Els interessats que participen en procediments de provisió, els efectes dels quals hagen de desplegar-se a partir de l’1 de setembre de 2017, hauran d’acreditar el requisit lingüístic en el termini previ que establisca la respectiva convocatòria.
2. Finalitzat el període transitori, el professorat de religió amb contracte laboral indefinit i destinació definitiva i els funcionaris de carrera afectats per la present norma amb destinació definitiva que no reunisquen el requisit lingüístic podran romandre en les seues destinacions definitives i el seu dret a la mobilitat quedarà circumscrit a llocs de centres docents públics de localitats de predomini lingüístic castellà.
3. Finalitzat el període transitori, el professorat de religió amb contracte laboral indefinit sense destinació definitiva i els funcionaris de carrera sense destinació definitiva que no reunisquen el requisit lingüístic tindran circumscrit el dret a la mobilitat a llocs de centres docents públics en localitats de predomini lingüístic castellà.
4. Finalitzat el període transitori, no podrà contractar-se cap professor de religió que no reunisca el requisit lingüístic de valencià, i els integrants de les borses de treball de mestres, de professors d’Ensenyança Secundària, professors tècnics de Formació Professional i inspectors accidentals que no reunisquen l’esmentat requisit quedaran exclosos de la borsa corresponent.
5. Als funcionaris de carrera del cos de mestres no els serà aplicable el període transitori mencionat en l’apartat 1 de la present disposició transitòria primera, ja que el coneixement del valencià en els termes que preveu la present norma ja era exigible abans de l’entrada en vigor d’esta i, com a conseqüència, des de l’entrada en vigor de la present orde tots aquells que no reunisquen el requisit lingüístic podran romandre en les seues destinacions definitives i el seu dret a la mobilitat quedarà circumscrit a llocs de centres docents públics de localitats de predomini lingüístic castellà.
Per la seua banda, durant el període transitori previst en l’apartat 1 de la present disposició transitòria primera, els funcionaris interins del cos de mestres que no reunisquen el requisit lingüístic únicament podran accedir a llocs de centres docents públics de localitats de predomini lingüístic castellà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia